2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kracht tanken

Energie tankenIedereen is anders en daardoor is ook het contact met iedereen anders. Sommigen weten van zichzelf dat ze beter met mannen dan met vrouwen kunnen omgaan. Of juist andersom. En toch is het wel fijn als we zowel met mannen als met vrouwen leuk contact kunnen hebben.

Op de kleuterschool deden we niet zo moeilijk over met wie je speelde. Pas op de basisschool of lagere school werd je bewust van het geslacht van je vriendje op vriendinnetje. Zo gaat je omgeving opeens aan je vragen of je verkering hebt terwijl je daar misschien helemaal niet mee bezig bent.

Zeker als er iets is gebeurd waardoor je een slechte herinnering hebt overgehouden aan een contact, dan gaat die voorkeur voor omgaan me een bepaald geslacht sterker opspelen. Je voelt je daarbij beter begrepen.

Tijdens de workshop “Altijd aardig zijn!?” liet Gea Schonewille deelnemers een korte opstelling doen wat ik heel bijzonder vond om te zien. Een vrouw en een man stonden een tijdje tegenover elkaar en maakten oogcontact. Daarna kwam een vrouw achter de 1e vrouw staan. De 1e vrouw draaide zich om en ze maakten oogcontact. Na een paar minuten draaide de 1e vrouw zich weer om gericht op de man. De 2e vrouw legde haar handen op de heupen van de 1e vrouw. Hetzelfde tafereeltje speelde zich af bij de man die een 2e man erbij kreeg om mee contact te maken en om te steunen.
We zagen dat bij het contact zoeken bij hetzelfde geslacht een andere sfeer ontstond. De vrouwen hadden het duidelijk gezellig en de mannen hadden een prima verstandhouding. Na dat moment van bijtanken bij hun eigen geslacht was het contact tussen de man en vrouw wat liefdevoller en ontspannen alsof ze meer in hun eigen kracht waren gekomen. Wellicht hielp daarbij ook de aanraking nog van hun eigen geslacht die nog steeds achter hun stond.

De les die hierbij voor mij aangetoond werd, is dat het goed is dat buiten een relatie (aangaan) het goed is dat vrouwen elkaar opzoeken en dat mannen elkaar opzoeken. Daarna zijn ze gewoon leuker in de relatie met hun (toekomstige) partner.

Tank jij geregeld bij ?  

2 reacties op Kracht tanken

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.