2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kwetsbaar

KwetsbaarheidKwetsbaar is iedereen. We gaan echter niet hetzelfde om met ons besef dat we gekwetst kunnen worden.

De één bouwt muren om zich heen, zodat niemand door de vesting heen kan breken. Het leven is hierdoor wat oppervlakkig, maar het voelt redelijk veilig zolang er geen gekke dingen gebeuren waardoor scheuren ontstaan in de muren. Als er al aan prins(es) wordt toegelaten tot de vesting, dan moet deze persoon voldoen aan een eisenlijst. Pas als iemand helemaal voldoet aan de wensen, dan pas voelt het veilig en is er een kans dat de deur naar het hart een stukje opengaat.

Een ander ziet kwetsbaarheid als iets waar je niet aan moet toegeven. Ze harden zichzelf en/of negeren bij voorkeur alle pijn. Toegeven aan het feit dat iets je raakt is voor mietjes. Gewoon doorgaan en niet aanstellen is hun motto. Het is moeilijk om diepgang te krijgen met zo’n persoon, want ze laten niet alles zien. Soms willen ze wel diepgang en echte verbinding voelen, maar ze weten niet meer hoe ze zich kwetsbaar kunnen opstellen. De relatie kan hierdoor oppervlakkig blijven.

Weer een ander ziet kwetsbaarheid als iets wat er nu eenmaal is. Ze weten dat je je niet altijd tegen alles kunt beschermen. Het leven bestaat nu eenmaal uit mooie momenten en minder mooie momenten. Na regen komt zonneschijn. Zij gaan een relatie aan met het besef dat ze gekwetst kunnen worden en dit risico nemen ze voor lief. Een leven vol leven zien ze als waardevoller dan een saai en veilig leven zonder diepgang.

Besef je dat je muren hebt gebouwd of je je niet meer laat raken? Zodra je bewust wordt van het feit dat je je weer iets kwetsbaarder wilt opstellen om meer te kunnen genieten van het leven en van een relatie, dan ben je al goed op weg. Soms heb je tijd nodig en af en toe een duwtje in je rug. Met kleine stapjes zetten kom je een heel eind!

1 reactie op Kwetsbaar

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.