2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Leeftijdshobbels

Als matchmaker heb ik last van “leeftijdshobbels” en dat komt omdat veel singles die zich inschrijven voor relatiebemiddeling leeftijdshobbels ervaren. Natuurlijk hebben ook singles die graag een passende partner willen en zich niet hebben ingeschreven last van die leeftijdshobbels.

Je vraagt je nu vast af wat ik bedoel met een “ leeftijdshobbel”. Doordat we een bepaald gevoel hebben bij een bepaalde leeftijd, kan dat een belemmering vormen. Een voorbeeld: Een single van 55 zoekt een partner. Bij de inschrijving vraag ik hoeveel jaar jonger en hoeveel jaar ouder deze partner mag zijn. Over het aantal jonger doen de meesten niet moeilijk en soms krijg ik te horen dat 20 jaar jonger geen probleem is! En hoeveel jaar ouder? “Nou, eigenlijk niet ouder”, krijg ik te horen soms. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat veel mensen zich veel jonger voelen dan dat ze zijn. Ik kan stoppen met mijn werk als mannen én vrouwen aangeven ze alleen een jongere partner willen…. Maar gelukkig krijg ik vaak ook de ruimte om te matchen met een oudere partner. Nu komen de hobbels vaak naar boven. Ik mag zoeken tot maximaal 60 jaar, dus tot 5 jaar ouder. “En wat als je nu 56 jaar zou zijn, tot welke leeftijd mag ik dan zoeken?” Dan geven velen aan ook tot de magische grens van 60 te mogen zoeken. En dat blijkt ook het geval te zijn als de zoekende persoon in kwestie 57 jaar wordt. Wel vreemd dat eerst 5 jaar leeftijdsverschil en later 3 jaar leeftijdsverschil wordt genoemd!

Deze leeftijdshobbel zit bij 40, 50, 60, 65, 67 en 70 jaar is mijn ervaring.  Al die hobbels werken belemmerend voor mij om te kunnen matchen, maar ook voor de singles om open te staan voor iemand die net die hobbelige leeftijd heeft bereikt of wat ouder is. Bij een match weet je welke leeftijd de ander heeft. Je krijg meteen een bepaald gevoel of beeld als je de leeftijd leest of hoort. Hierdoor kan het zijn dat je het eigenlijk niet ziet zitten en de persoon in kwestie hiermee geen kans meer geeft.

Stel dat je op straat iemand zou ontmoeten en je vindt die persoon geweldig. Je maakt kennis met elkaar en jullie voelen een geweldige klik. Je bent in de wolken en vervolgens hoor je dat de leeftijd van jouw vlam net over die gruwelijke leeftijdshobbel is. De meeste mensen wuiven resoluut die leeftijdshobbel weg en genieten van de nieuwe liefde in hun leven. Waarom zou je je laten beperken door een stom getal?

5 reacties op Leeftijdshobbels

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.