2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Leeuwarden Stadswandeling 12/10

single wandelingMet druilerig weer komen we aan bij de Achmeatoren. Bij de VVV druppelt iedereen binnen en zo maak ik met iedereen direct al even kennis. Met de grote groep van 18 personen passen we niet in één lift. Op de 26e verdieping aangekomen blijkt het zicht heel goed; we zien zelfs Ameland liggen!

Een gids vertelt ons welke gebouwen we waar zien. Een leuk begin aangezien we straks de stad beter gaan verkennen te voet. We pakken de lift weer naar beneden (de sportievelingen onder ons mogen niet de trappen nemen) en lopen naar de Grutterswinkel. Daar laten we de koffie en de Friese koek goed smaken.

Voor de stadswandeling komt een andere gids die enorm veel weet te vertellen over de stad en vooral de historie. We lopen een kerk binnen, langs een mooi prieel, door de Joodse buurt, zien waar een prinses woonde en Mata Hari, en nog veel meer. Na twee uur wandelen komen we aan bij de Blokhuispoort. Bij restaurant Proefverlof gaan we lunchen met bijna de hele groep.

Koffie drinken met singles rondwandeling Leeuwarden

Pas als we afscheid hebben genomen van iedereen en richting de parkeergarage lopen, begint het te regenen. Wat hebben we geboft met het weer de hele dag! Bovendien was het een leuk gezelschap om de stad te verkennen. Dank jullie wel voor de gezellige dag.    

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.