2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Minivakantie Schiermonnikoog

Hotel van der WerffMet een klein gezelschap zaten we woensdag in het zonnetje op het dek van het veer naar Schiermonnikoog. Het weerbericht was somber en gaf aan dat het donderdag wat slechter weer werd en vrijdag koud en nat. Aangekomen op het eiland gaven we onze bagage af aan de hotelbus van Hotel van der Werff en liepen we over de Waddenzeedijk naar de jachthaven. Op het terras vonden daar we een beschut plekje en genoten van de zon en van koffie met gebak.

Daarna liepen we naar ons hotel waar we vlot onze kamersleutels kregen. Die middag liepen we naar het strand aan de westzijde van Schier. Het was eb en dus was de zee een heel eind lopen vanaf de duinen. Het begon flink te waaien en de lucht werd telkens donkerder! Naar de zee lopen vonden we niet meer zo belangrijk en in de regen liepen we terug naar ons hotel.

Bootreis Schiermonnikoog Koffie met gebak

Opgedroogd zaten we aan een grote ovale tafel in het restaurant voor het 3-gangendiner. De soep was lauw, maar werd gecompenseerd door een drankje van het huis. Na het diner zochten we een plekje in de lounge waar we nog wat dronken.

Donderdagochtend zagen we elkaar weer voor het ontbijt aan de ovale tafel. Die ochtend zou het droog blijven en we hadden zin om iets actiefs te doen. Over de Badweg liepen we richting het Noordzeestrand om te kijken of we konden strandgolfen. Terwijl wij in het zonnetje aan de koffie zaten, werd het golfparcours voor ons uitgezet. Na een korte uitleg liepen we de voor ons geprepareerde par-4 baan met 7 holes. Door de duinen wandelden we terug naar ons hotel voor de lunch.

Single activiteit op strand Boogschieten IndiviDuo

Het bleef droog én het gezelschap had weer zin in een activiteit. Dit keer gingen we boogschieten. Degenen die de tips van de instructeur goed opvolgden, scoorden het beste. Via het Noordzeestrand liepen we richting het westen. De lucht kleurde prachtig donker, maar er vielen slechts wat onbeduidende spettertjes.
We genoten van het diner aan onze vaste tafel en lekker rozig van het heerlijke weer streken we daarna tevreden weer neer in de lounge.

 Rode vuurtoren SchiermonnikoogBezoekerscentrum WaddenBezoekerscentrum Schiermonnikoog

Vrijdagochtend scheen wéér de zon! Langs de witte vuurtoren aan de rand van het dorp liepen we via de rode vuurtoren in de duinen naar de zee. Daarna gingen we op een terras aan de koffie. Door de duinen wandelden we terug naar het hotel. Na de lunch gingen we naar het Bezoekerscentrum voor de expositie “Love is in the air” en de geschiedenis van het eiland. Op het terras van ons hotel wachtten we tot het tijd werd om met de hotelbus terug te rijden naar de boot. Het zonnedek aan boord was beduidend minder warm dan de heenweg. Maar wat hebben we geluk gehad met het weer tijdens deze minivakantie!

Bedankt voor de gezelligheid allemaal! 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.