2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Leren van Afwijzing

afwijzenEen nare ervaring op het liefdespad kan nog lang blijven nawerken. Je wilt immers niet nóg eens teleurgesteld worden en wéér die pijn ondergaan. Sommigen zijn zo geraakt door afwijzing dat ze zich vernederd voelen en wraakzuchtig worden en blijven. Ze willen dat de ander lijdt net zoals ze zelf lijden. Doordat ze verbitterd zijn, zijn ze niet meer aantrekkelijk om mee om te gaan en vinden ze geen partner en daardoor worden ze alleen nog meer teleurgesteld en negatiever.

Natuurlijk ben je geraakt door een afwijzing. Je kunt er ook voor kiezen om anders met die afwijzing om te gaan. Kijk maar eens om je heen hoeveel mensen wél weer openstaan voor de liefde. Ook zij hebben te maken gehad met nare ervaringen, alleen zij hebben ervoor gekozen om daar anders mee om te gaan.

Hoe doe je dat dan?

  • Bedenk wat je hebt geleerd van die afwijzing. Je krijgt meer zelfinzicht.
  • Als het goed is weet je door die ervaring beter wie bij je past.
  • Bovendien nemen je sociale vaardigheden toe als je de afwijzingen ziet als leermomenten. Je beseft je telkens beter hoe je overkomt en wat anderen waarderen.
  • Door afwijzingen leer je tegenslagen incasseren. Minder leuke momenten horen bij het leven. Je hebt een keer autopech, je wordt ontslagen, je krijgt kritiek, je krijgt de griep, etc.. Juist als je weet hoe je ermee om kunt gaan, weet je telkens beter te relativeren en je wordt weerbaarder en veerkrachtiger.
  • Neem het niet te persoonlijk op. Het kan dat iemand jou niet (meer) leuk vindt. Jij vindt immers ook niet iedereen even leuk.
  • Maak je niet druk om wat anderen ervan vinden. Bedenk dat het belangrijker is hoe je met de afwijzing omgaat, dan het feit dat je afgewezen bent.
  • Vergeef het de ander als je gekwetst bent. Je hebt nog een heel leven voor je en het is zonde als je blijft hangen in het verleden. Laat het los door te denken “ik hoop dat de toekomst voor ons beiden goed is.”

Hoe ga jij om met een afwijzingen? Heb jij nog een tip? Graag je reactie.

2 reacties op Leren van Afwijzing

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.