2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Leven of Overleven

genieten

Jouw  leven kabbelt misschien door en de dagen verstrijken. Het jaar is al weer bijna om. Weer is er niets veranderd. Dan voelt het alsof je aan het overleven bent in plaats van echt aan het genieten van je leven.

Ken je de film Groundhog Day? Misschien voel jij je ook wel zo vast te zitten in een eindeloze herhaling net als Phil Conners? Zodra hij doorkrijgt dat die ene dag zich herhaalt, wordt hij zwaar depressief en gaat hij enorme risico’s nemen. Zijn leven zat zo vast als het maar kon en dus wilde hij niet meer overleven. Tenslotte besluit hij er een fantastische dag van te maken en begint echt te leven.

Wij zitten gelukkig niet vast in één dag, maar de dagen lijken soms wel op elkaar. Hoe kom je uit dat loopwiel (ik bedoel waar een hamster in een kooi in rent), de sleur van alledag? Door eerst te zien waar je nu staat. Wat vind je van je huidige leven? Ben je wel blij met je werk, huis, vrienden, hobby, gezondheid, etc? Wat wil je houden in je leven en wat wil je veranderen? Daarna kan je bedenken welke stappen je kunt zetten om je leven nog mooier te maken zodat jij van overleven naar voluit leven kunt gaan.

Net als Phil in de film kan je een positief besluit nemen om het vanaf nu (en niet morgen!) allemaal anders te doen.

 Stel dat je nog maar één dag te leven hebt, wat zou je dan doen?  

1 reactie op Leven of Overleven

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.