2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Lichtpuntjes zoeken

kerstdagenIn de donkere kerstnacht zagen de herders en ook 3 koningen een grote ster schijnen. Kennelijk zochten zij –arm en rijk– allemaal een lichtpuntje in donkere tijden. Nu de dagen kort zijn en het koud is, voelen veel mensen zich net iets eenzamer, vermoeider, minder opgewekt, etc.. Iedereen kan dan wel een lichtpuntje gebruiken net als die herders en koningen.

Ook ik heb daar mee te kampen nu ik mijn rib gekneusd heb. Pijn, niet kunnen sporten, het voelt als donkere tijden. Nu ik zo kwakkel komt juist elk lichtpuntje groter binnen. Elke nieuwe aanmelding voor de Nieuwjaarswandeling, de reis naar IJsland, elke nieuwe inschrijving voor relatiebemiddeling, elke geslaagde match, al het positieve komt vergroot binnen.

Vooral in donkere tijden hebben we wat extra licht nodig. Daarom hangen we lichtjes in de donkere kerstbomen en steken we gezellig een kaars aan en de haard als we die hebben. De warmte en het licht geeft ons weer de energie die we nodig hebben om ons op te laden.

Soms is het zoeken naar lichtpuntjes. Je ziet ze moeilijk omdat dikke wolken de sterren onzichtbaar maken. Maar ze zijn er wel. Je moet er wel oog voor hebben. En als je ze niet ziet, dan is het een kwestie van beter zoeken. Als je geen lichtpuntje kunt ontdekken, dan kan je zelf een lichtpuntje maken door een kaars aan te steken of plannen te maken zodat er in de toekomst een lichtpuntje is om naar uit te kijken.

Ik wens je goede kerstdagen toe met veel lichtpuntjes.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.