2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Liefde tijdens Corona

Liefde tijdens CovidOf je nu op zoek bent naar de liefde van je leven of een maatje waarmee je leuke dingen kunt ondernemen, in een tijd als deze is het een stuk lastiger. Wat kun je nog wel en wat juist beter niet doen?

Datingsite versus relatiebemiddelingsbureau
Als we kijken naar de gemiddelde datingsite, zien we dat de ‘creativiteit’ bij sommige mensen, behoorlijk toeneemt, vooral als we de profielen eens kritisch onder de loep nemen. Zo zie je teksten staan als: ‘Gezocht knuffelpartner om mee in quarantaine te gaan’ of ‘Deze man, met immuniteit voor Corona zoekt…’, hoewel het op het eerste gezicht vrij onschuldig lijkt, zijn er wel degelijk zaken om rekening mee te houden. Want hoe we het ook bekijken: niemand is er op uit om Corona positief getest te worden, zeker niet wanneer je onder de risicogroep valt, mantelzorger bent of met risicogroepen werkt. Bij IndiviDuo gaat het heel anders: je wordt begeleid, kunt desgewenst vragen om advies en jouw normen en waarden worden volledig gerespecteerd. Geen jachtseizoen of gepush, maar alles op jouw eigen tempo.

Geduld is een schone zaak
De andere kant is, dat juist nu er niet gelijk overgegaan wordt tot het maken van fysieke afspraken, je goed de tijd kunt nemen om op voorhand alvast elkaar wat af te tasten, al is het via de telefoon, videobellen of mail. Daarnaast kun je ook plannen maken voor wanneer het wél geoorloofd is om weer dingen te ondernemen. De eerste echte date is dan ontstaan, wat door jullie samen is bedacht. Daarbij is er niets mis met wat opbouwen van de spanning en het vooruitzicht elkaar (eindelijk) te kunnen zien.

Afstand houden, ja of nee
Er zijn ook mensen die het houden van afstand niet als vanzelfsprekend zien, ook dat mag. Mits je daar beiden hetzelfde over denkt natuurlijk. Daarbij er vanuit gaande dat je jouw veiligheid (en die van een ander), in acht neemt en respecteert, zijn er ook mensen die wel opteren elkaar evengoed te zien. Uiteraard organiseert IndiviDuo zolang het kan, activiteiten waarbij er rekening gehouden kan worden met de anderhalve-meter-regel.

Matchmaker IndiviDuoWat is jouw visie? Ben jij iemand die de tijd neemt nu dit verwacht wordt? Of probeer jij je leven zoveel mogelijk te continueren zoals het voor deze crisis was?

Dit blog is geschreven door de nieuwe Matchmakelaar bij IndiviDuo:  Mona Liza Verseijden.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.