2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Liefdesbang

relatiepijn voorkomenWaarom ben je bang voor de liefde? Je hebt de liefde gekend en je hebt veel verdriet gehad omdat de relatie eindigde. Nu ben je bang om weer een nieuwe relatie aan te gaan. Je hebt het goed voor elkaar met je huisje, eventuele kinderen, financiën, etc. Ik noem dit jouw “veilige wolk”. Ontmoet je iemand anders waar je mogelijk weer een relatie mee kunt aangaan, dan heeft die ander ook zijn of haar eigen wolk.

Om die pijn van vroeger te voorkomen, wil je dat de ander in jouw veilige wolk stapt. Je wilt geen concessies doen en je wilt zo snel mogelijk weten of jouw toekomstige partner die sprong wil maken van zijn/haar wolk, huppakee, jouw wolk in. Jouw vrienden of kinderen moeten hem of haar daarvoor eerst goedgekeurd hebben om ook daar geen pijn in te kunnen veroorzaken.

Wat je dan vraagt van jouw nieuwe liefde is wel heel veel! Je kunt niet verwachten dat hij of zij in één keer een reuzensprong maakt voor jou. Het is een sprong in het diepe, het onbekende. Ik begrijp wel dat je bang bent voor pijn. Je wilt je indekken om die pijn te voorkomen. Je weet immers nog precies hoe die oude pijn voelde.

Wat kun je doen als je liefdesbang bent? Verwacht niet dat iemand van zijn/haar wolk in jouw veilige wolk gaat springen. Jij wilt dat toch ook niet? Als het goed is smelten jullie wolken vanzelf samen. Niemand hoeft dan te springen. Denk in kleine stapjes. Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Als jullie niet bij elkaar blijken te passen dan drijven de wolken weer uiteen. Je bent een ervaring rijker, je hebt ontdekt dat de ander niet voldoende bij jou paste en wellicht heb je hier weer wat van geleerd. Waarschijnlijk heb je ook een leuke tijd gehad ondertussen en dit bleek net niet leuk genoeg om samen verder te gaan.

Ontdekken jullie veel overeenkomsten, vinden jullie elkaar wel leuk, vinden jullie elkaar zoenbaar en knuffelbaar, worden verliefd en brengen jullie telkens meer tijd met elkaar door? Niemand hoeft dan een grote sprong te nemen om in onbekende wolken te springen; de wolken zijn dan al met elkaar versmolten! Wie waar gaat wonen, komt wel goed. Daar komen jullie vast wel uit. Het mooist is als jullie met z’n tweeën een nieuw plekje vinden zodat jullie allebei je er thuis voelen. Hebben jullie kinderen? Zij zien dat je gelukkig bent én willen dat dit zo blijft. Je hoeft geen toestemming te vragen, zij gunnen je alle liefde van de wereld. Mocht dit laatste niet zo zijn, dan hebben zíj nog een stap te maken. Geef ze de tijd om dit in te zien. Je kunt op je gevoel vertrouwen. Als het goed zit, dan komt ook dit struikelblok wel goed.

Merk je dat je blijft denken in donderwolken? Stop met denken en begin met voelen. Zet die eerste kleine stap naar de ander en je gaat merken dat je weer tot leven komt. Je schrikt in eerste instantie van de emoties. Misschien ga je huilen, misschien ga je lachen en misschien ga je liefhebben. Je weet wat je nu hebt, je weet niet wat voor moois je weer kunt gaan krijgen en voelen.

Liefde laat wolken verdwijnen….

Weet jij wat je nog meer kunt doen als je bang bent voor de liefde?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.