2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Liken, Swipen of Toehappen 28/3

Workshop voor singlesAan het begin van de middag worden de mannen en vrouwen bij ontvangst meteen gescheiden van elkaar. Een zekere spanning is aanwezig, want niemand weet wat er precies gaat gebeuren straks. Bij de vrouwen wordt druk gebabbeld bij Matchmaker Joyce Boerkoel en in de ruimte met alleen mannen bij Mannencoach Mark van Breemen vindt een discussie plaats.

In de eerste oefening wordt iedereen op basis van uiterlijk “geliked” of “geswiped” (zonder dat je het zelf te zien krijgt). Deze vind ik wel aantrekkelijk, deze niet… “Mag dat wel, zomaar iemand op zijn uiterlijk beoordelen?”, hoor ik. Of we dat nu willen of niet, we hebben toch een oordeel over iemands uiterlijk en verschijning. In de veiligheid van de eigen huiskamer zeggen we ongenuanceerd: ”Wat een lelijke neus”. Hier komt echter sociaal wenselijk gedrag naar boven en onze onzekerheid over onszelf.

Mannencoach Mark van Breemen Matchmaker Joyce Boerkoel

Mezelf voorstellen met waar ik woon, wat ik doe etc. geeft ook niet een goed gevoel dat de ander mij echt leert kennen. Het echt 1 op 1 ontmoeten voelt heel anders.

Na de pauze mag ik op reis naar 3 eilanden om vanuit 3 perspectieven te kijken naar de ander en om te voelen wat het met mij doet om het leven en anderen door verschillende brillen te bekijken. Ik denk terug aan het huiswerk van mijn neefje die niet snapt hoe elektriciteit werkt en herinner me dat er alleen maar elektriciteit stroomt als er spanning is tussen een plus- en een minpool. En zo is het ook tussen man en vrouw… Als beide in de pluspool zitten is er wel spanning maar geen stroming en als één van beide zich afsluit kan de ander niet ontvangen worden. Was het maar zo simpel?Workshop voor singles

We eindigen met het voelen in welke pool ik mij bevind, en hoewel ik het best wel spannend vind, voel ik dat ik in mijn mannelijke pool kracht voel en in mijn vrouwelijke pool liefde en zachtheid. Een mooi eerbetoon waarvoor ik alle mannen en vrouwen kan bedanken!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.