2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Lunch in the Dark 24/2

restaurant NoordbroekVoor de 3e keer vond de Lunch in the Dark voor singles plaats in Noordbroek.  Rond 12 uur kwam iedereen aan bij boerderijcafé Mausel. De mannen en vrouwen werden meteen bij binnenkomst naar een andere ruimte gebracht zodat het nog echt een verrassing zou zijn wie je tegen over je had.

De 8 mannen dronken hun koffie op en werden naar hun tafeltjes gebracht in de donkere eetzaal. Daarna werden de vrouwen uit het koetshuis opgehaald en een ieder werd naar haar eerste tafelheer gebracht. We gaven elkaar een hand. Ik kreeg een stevige hand en hoorde een vriendelijke stem. Ik stelde mij voor en nieuwsgierig als we waren vroegen we aan elkaar hoe de ander eruit zag. Een heerlijke prosecco werd aangeboden en even later volgde de eerste gang. Wat aten we? Het lijkt op vis, maar het is ook wat zoetig. Wat voor vis zou het zijn? Wat maakt het zoet? Smaken en ook geuren en texturen van het gerecht maakten het een bijzondere belevenis en boden volop gespreksstof.

Na de tweede gang werden de mannen naar een nieuwe tafeldame gebracht. Weer volgde een kennismaking dat begon met eerst elkaar de hand geven. Dit keer voelde ik een wat slankere hand en een wat zachtere stem. Samen genoten we van de derde en vierde gang.

De laatste wissel volgde en daarmee at ik het dessert. Daarna kwam de chefkok binnen met kaarsjes. Wat een hoop licht geven waxinelichtjes! Ik zag wie tegenover me zat en ook dat ik mijn toetje helemaal had opgegeten. We mochten raden wat we hadden gegeten en met z’n allen kwamen we aardig in de buurt.

Toetje van lunch in the darkKoetshuis

We liepen met z’n allen naar het koetshuis. Met een kop thee of koffie gingen we in een grote kring om de haard zitten om na te praten over de ervaring en om nader kennis te maken. Pas aan het einde van de middag ging ik huiswaarts met een goed gevulde maag na een hele gezellige en smakelijke, culinaire middag.

3 reacties op Lunch in the Dark 24/2

 • Jan A:

  Daten en lunch in het donker, een erg leuke ervaring
  Bij aankomst werden wij ontvangen met een heerlijk kopje koffie bij Boerderijcafe ” Mausel” te Noordbroek
  De heren en dames werden apart ontvangen omdat zij elkaar niet van tevoren mochten gaan zien wat natuurlijk erg spannend was.
  Ik liet mij dan ook echt verrassen
  Op een bepaald moment werden wij, de heren per 2 personen naar de donkere kamer gebracht waar het echt heel erg donker was.
  Nadat wij naar onze plek waren gebracht volgden eventjes later de dames voor de eerste kennis making.
  Je voelde toen meteen ook wel iets van spanning ontstaan.
  Daarna werd er een heerlijke 5-gangen lunch met verse streekproducten en diverse sapjes geserveerd. Dus werden onze smaakpupillen gelijk ook op de proef gesteld.
  Wel was het eerst eventjes wennen om in het donker te eten en te drinken, maar dat lukte tenslotte best wel goed.
  Daarna werden wij 2x van plaats gewisseld om naar een andere tafel met een andere dame te gaan praten (daten)
  Op het laatst werden er kaarsjes aangestoken en werd het dus licht en kon je gaan zien met wie je zoal gesproken had.
  Dat was ook best wel spannend kan ik je vertellen en ook heel erg leuk. want een stem is toch heel anders dan dat je iemand in het echt in het licht ziet. Maar zeker ook wel heel erg leuk.
  Daarna zijn wij met z’n allen naar een andere ruimte gegaan waar de openhaard lekker brandde en waar het ook heel erg gezellig was.
  Daar hebben wij nog een paar heerlijke bakjes koffie en thee gedronken en nog even na zitten praten.
  Ik persoonlijk vond het een gezellige en zeer geslaagde middag en een hele leuke ervaring om dit ook eens mee gemaakt te hebben.
  Ik wil de familie Vermuë-Westinga dan ook bedanken voor de gezellige, heerlijke lunch en de uitstekende verzorging en uitleg deze middag.
  En tenslotte wil ik Joyche natuurlijk ook bedanken voor de prima georganiseerde middag, toppie.
  Allen hartelijke dank hiervoor.
  Jan A.

 • Harry W.:

  Erg leuke ervaring en totaal wat anders dan ik gewend ben. Door eerst in het donker met elkaar kennis te maken was het voor mij een veel meer ontspannen gevoel en sfeer en je hebt minder indruk van elkaar gekregen omdat je elkaar nog niet gezien hebt.

  Het eten is echt was heerlijk waarbij er voor mij goed rekening werd gehouden met mijn allergie en het op naam gecontroleerd werd voor de servering. Het eten zelf in het donker was in het begin wel wennen waar ligt die vork ook al weer en waar stond dat glas, maar ook daar werd met de gerechten Keurig rekening mee gehouden doordat de dingen makkelijk eetbaar waren.

  Tijdens het eten werden de mannen onder begeleiding twee keer van plaats gewisseld wat prima ging. Aan het einde werden kaarsjes rondgebracht zodat je kon zien met wie je aan tafel zat en had gezeten, tevens mochten we raden wat we hadden gegeten en werd er verdere toelichting op gegeven.

  Hierna zijn we met zijn allen naar een andere ruimte toegegaan met openhaard en koffie om de gesprekken voort te zetten. Wat mij betreft was het een zeer geslaagde middag ik heb er echt van genoten. Bij deze wil ik dan ook graag Joyce bedanken voor het organiseren, de familie Vermuë-Westinga voor het eten en uiteraard de overige deelnemers voor hun gezelligheid!

  Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar, en als je de kans hebt doe dan mee zou ik aanraden.

 • Denise:

  Lunch in the dark. Wat een leuke ervaring.
  Drie gesprekken met verschillende mannen. Best bijzonder om in het donker met elkaar te praten. Dat lijkt makkelijker te gaan dan wanneer je elkaar ziet. Ik vond het best spannend om, na de lunch te ontdekken met wie ik gesproken had.
  Het eten was lekker. Het was goed dat ik niet wist wat ik kreeg anders had ik niet alles geprobeerd. En iedere keer was het weer een verrassing om uit te vinden hoe je iets eten moest en of je het met bestek moest eten en zo ja, waarmee.
  Mannen, bedankt voor de leuke gesprekken. Joyce, bedankt voor het organiseren en Boerderijcafé Mausel, bedankt voor het lekkere eten.
  Het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.