2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Lust, seks en ….

intimiteitHet is heerlijk om een partner te vinden die je super aantrekkelijk vindt. Je voelt een geweldige klik waardoor jullie niet van elkaar af kunt blijven en al snel belanden jullie in bed. De seks is super! Jullie voelen je top en genieten van de intimiteit.

De hormonen die door het “knuffelen” loskomen doen hun werk waardoor jullie je allebei helemaal verliefd voelen. Dit kan heel lang goed gaan totdat je elkaar écht leert kennen. Dan is het de vraag of de relatie stand houdt.

Verstandiger is om het iets rustiger aan te doen. Het is echter niet de bedoeling dat je helemaal in de “friendzone” belandt met elkaar! Natuurlijk willen jullie elkaar aanraken, zoenen, hand in hand lopen, knuffelen, etc.. Maar je kunt die ook stap voor stap doen en genieten van het proces. Je leert elkaar kennen door samen dingen te ondernemen en samen op de bank te zitten. Je ontdekt wat je leuk vind aan elkaar en wat minder leuk is. Je kunt dan afwegen of je die minder leuke kanten als problematisch ervaart of dat je de ander kan accepteren hoe hij of zij is. Vanuit een vriendschap ontstaan veel hechtere en blijvende relaties van vanuit stormachtige op lust gebaseerde acties.

Het lijkt of je heel diep betrokken bent bij elkaar door de seks, maar als je na een opwindende tijd moet constateren dat jullie teveel van elkaar verschillen, dan blijkt het contact toch erg oppervlakkig.

Door seksuele intimiteit komen je gevoelens in een achtbaan terecht waardoor je geen tijd maakt om elkaar echt goed te leren kennen. Je leeft met oogkleppen op en daardoor zie je alles veel romantischer dan het in werkelijkheid is. Je bent meer gericht op het gevoel dat de ander je geeft dan op wie de ander is.

Voordat de relatie heel  intiem wordt,  is het dus goed om eerst de tijd te hebben genomen om heel vertrouwd en open te worden naar elkaar toe als je graag een blijvende relatie wilt.

6 reacties op Lust, seks en ….

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.