2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Mannelijke en vrouwelijke energie

verschil man en vrouwGastblog ingezonden door anoniem persoon, naam bekend bij IndiviDuo

Is er zoiets als mannelijke en vrouwelijke energie in een relatie en welke rol speelt die dan?

Door de jaren heen heb ik van een professional in emotioneel lichaamswerk geleerd en mogen ervaren, dat de fysieke plek die ik ten opzichte van mijn partner inneem veel invloed heeft hoe ik mij voel en gedraag in de relatie.

Een mooi voorbeeld daarvan is het naast elkaar lopen. Door rechts te lopen naast de ander voel ik mij meer man; meer een leider, krachtiger, loop rechter op, neem meer initiatief, ben galanter en voel een sterkere uitstraling. Loopt mijn partner rechts, dan voel ik mij zachter, liefdevoller, meegaander, wordt graag geleid en laat het meer gebeuren; dat is de vrouwelijke energie in iemand.

Als mens hebben we zowel vrouwelijke als mannelijke energie in ons. Je kunt hier mee oefenen en ontdekken welke plek uiteindelijk voor jou het beste aanvoelt. Verrassend is dat dit veel verschil kan uitmaken in het welzijn van de relatie. We kennen ongetwijfeld het beklag van een vrouw, die alles uit de kast moet halen om haar man in beweging te krijgen. Of de man die klaagt over zijn vrouw, die zich als een bitch gedraagt. Ook in een man-man en vrouw-vrouw relatie werkt dit zo.

Een andere manier om het effect hiervan te ervaren, is de plek die je inneemt aan tafel. Zit je naast elkaar aan tafel, dan geldt hetzelfde. Ook de plek in bed kan een ander gevoel van energie geven. Ligt de man rechts, dan is de kans groot dat hij zich onbewust mannelijker zal voelen en zij zich meer vrouw.

In een gezinssituatie is de plek aan tafel voor de kinderen ook belangrijk. De oudste voelt zich krachtiger door tegenover de vader op rechts te zitten, terwijl de jongste meer de moederbescherming nodig heeft en dichter bij haar zit.

Door deze inzichten in de praktijk toe te passen is er daadwerkelijk iets veranderd in mijn relatie. Soms kreeg ik er zelfs een boos en misselijk gevoel of andere emoties bij. Uiteindelijk voel ik mij nu veel meer gezien en gewaardeerd als man, kies bewuster mijn kleding en ben mijn uiterlijk belangrijker gaan vinden; krijg er zelfs complimenten over dat zij zich steeds meer vrouwelijker en liefdevoller is gaan voelen.

Het vraagt veel geduld om je open te stellen deze energie in de relatie te kunnen ervaren en te veranderen, als je dat ook wil. Verwacht ook geen wonderen, maar ik zie graag je glimlach als mijn ervaring je toekomstige relatie ten goede komt.

Een liefdevolle partner.

1 reactie op Mannelijke en vrouwelijke energie

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.