2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Mannelijke en vrouwelijke krachten

mannelijke en vrouwelijk aantrekkingskracht

Mannen en vrouwen zijn gelukkig niet hetzelfde en daar zit dan ook de aantrekkingskracht! In deze moderne tijd staan heel wat vrouwen hun mannetje en ook mannen durven hun gevoelige kanten te tonen. Daar is helemaal niets mis mee, tot we de oorspronkelijke vrouwelijke of mannelijke kracht in ons niet meer ervaren, niet meer laten zien. Dan neemt je aantrekkingskracht naar het andere geslacht automatisch wat af.  

Niemand is een honderd procent vrouwelijke vrouw of een puur mannelijke man. Er zitten heel veel gradaties tussen en niemand is in een hokje te stoppen. Dat zorgt ervoor dat we allemaal interessante mensen blijven.

Stel dat je wat meer je eigen natuur wilt omarmen, hoe kom je weer meer in je oorspronkelijke vrouwelijke of mannelijke kracht?
Eerst is het goed om je ervan bewust te zijn dat je je hebt aangepast. Vrouwen kunnen hun vrouwelijke kant wat kwijt zijn geraakt als ze in hun eentje een gezin draaiend houden, veel met mannen werken of zich altijd onafhankelijk willen voelen. Ook sommige mannen draaien in hun eentje een gezin, kunnen veel met vrouwen werken of hebben hun stoere kanten onderdrukt. Het kan al vanaf je jeugd zijn ontstaan, omdat je veel broers of zussen had.

Nu je je ervan bewust bent, moet je ook nog stappen willen ondernemen om je oorspronkelijke kracht weer te vergroten. Dat kan je doen door om te gaan met je eigen geslacht. Vrouwen kunnen het dan het beste meer omgaan met de wat meer vrouwelijke vrouwen. Dus niet de stoere types. Mannen zoeken juist het contact met de mannelijke mannen. Kijk hoe ze omgaan met anderen, zich kleden, wat ze zeggen, wat ze doen, etc. en wat bij jou past, kan je van ze overnemen. Ga leuke dingen met ze doen, aan de wandel, een keer uit, net wat je leuk vindt of wilt uitproberen.
Je kunt ook typische mannelijke of vrouwelijke hobby’s beginnen. Of je sluit je aan bij een vrouwenclub of mannensociëteit.

De energie van mannen of vrouwen onder elkaar, geeft je een boost in je oorspronkelijke kracht. Daardoor voel jij je automatisch weer meer man of meer vrouw richting het andere geslacht. Geef het wel even de tijd. Het herstelt niet van vandaag op morgen na al die jaren!

Heb jij nog meer tips hoe je meer in je mannelijke of vrouwelijke kracht kunt komen?

email

4 reacties op Mannelijke en vrouwelijke krachten

 • Wilma:

  Dit is een mooi verhaal en zeker waarheid als een koe.
  Maar…. Waar vind ik de vrouwelijke vrouwen om me aan op te trekken?
  Ik zeg altijd dat ik een vrouw ben van het sportieve soort.
  Beetje stoer zelfs, gebruik geen make up.
  En ook me afhankelijk opstellen gaat mij niet goed af.
  Ik repareer veelal mijn eigen defecten in/om het huis.
  Vraag niet snel om hulp.
  Diep in mij denk ik ook wel eens aan vrouwelijke kleding en pumps.
  Maar gelijkertijd denk ik PUMPS!! Breek ik gelijk mijn benen🙈
  En.. ik voel me er ongemakkelijk in als ik het draag.
  Dus…… Waar is de vrouw(voor het vrouwelijke gedrag aan te leren) of de man die mij w/ meer vrouw laat voelen

  • Helemaal veranderen hoeft niet. Maar wat kleinigheden overnemen kan al iets in gang zetten. Je kunt je rolmodellen vinden op tv, op straat, in de supermarkt, de sportschool, op verjaardagen, enzovoort. Van verschillende mensen kan je iets overnemen.

 • anoniem:

  Goh, interessant, zeg! Ook herkenbaar inderdaad.
  Denk ook dat het niet alleen om vrouw / man draait, maar ook om de verschillende archetypes.

  Ken je het boek ‘Godinnen in elke vrouw’ van Jean Shinoda Bolen? Dan kom je Aphtrodite tegen (de godin in je die je nodig hebt om een relatie aan te gaan en verliefd te worden) Demeter, de godin in je die wakker wordt als je kinderen krijgt of er al eerder was misschien. Artemis, de doelgerichte onafhankelijke vrouw, etc. Wat ik zeggen wil ik dat ik denk dat het niet alleen je mannelijke kanten zijn of je vrouwelijke kanten. Maar dat je ook minder in contact bent als vrouw met Aphrodite, omdat je steeds in de rol van Demeter zit als moeder of Artemis, om je gezin draaiende te houden. Dit boek is er ook voor mannen van dezelfde schrijfster.

  • Dat boek wil ik wel nog graag lezen. Ik had er al eerder over gehoord. De kunst is om te kunnen switchen tussen de verschillende rollen. Natuurlijk ben je naar je kinderen anders dan naar je beste vriend. En op je werk heb je waarschijnlijk weer een andere pet op.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.