2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Mannen- en vrouwenrollen

Vroeger aanvaardde men makkelijker de verschillen tussen man en vrouw. Iedereen weet dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn. Ze denken anders, hun lichamen verschillen, ze hebben andere behoeftes, etc. Taken werden jarenlang verdeeld naar tevredenheid. De man en de vrouw waardeerden beiden elkaars bijzondere eigenschappen.

Emancipatie en feminisme zorgden ervoor dat we ons bewust werden van elkaars rollen. Om vrouwen tevreden te stellen, gingen mannen zich anders opstellen. Vrouwen gingen meer hun “mannetje” staan.
Nu weet de man niet meer of hij een deur moet openhouden voor een vrouw en of hij de gezamenlijke rekening moet betalen. Het is niet meer vanzelfsprekend wat hij wel en wat hij niet moet doen. Vrouwen kunnen immers reageren met “ik kan zelf wel een deur openmaken” en met “ik ben zelfstandig en betaal mijn eigen uitjes”. Vrouwen gedragen zich niet meer als dames. Ze laten zich niet meer als een prinses behandelen en ze kleden zich niet als een dame als ze uitgaan.

Toch vinden veel vrouwen “echte mannen” aantrekkelijk, want hij moet wel stoer, betrouwbaar en sterk zijn. Daarnaast zijn de meeste mannen niet gecharmeerd van manwijven en gaan liever voor lieve, zorgzame vrouwen.

Als mannen en vrouwen elkaar weer zouden weten te waarderen, accepteren en respecteren, zou dat een goede stap in de juiste richting zijn.

Heb jij nog meer goede tips?

1 reactie op Mannen- en vrouwenrollen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.