2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Marker Wadden 2020

Single activiteitZondag 9 augustus was een fantastische zonnige zomerdag om te gaan zeilen en naar het strand te gaan! Met een volgeboekt schip was het erg gezellig, maar wie wilde kon toch nog voldoende afstand houden tot de andere singles en de crew.

Schipper Alex verwelkomde iedereen en vertelde wat over het zeilschip  Bounty. Daarna wisten we met welke van de 114 lijnen de 9 zeilen gehesen en bediend werd.

Na een stukje tegen de wind in op de motor, zeilden we richting de Marker Wadden. Bijna iedereen liep mee om het nieuwste stukje Nederland te verkennen. Aan de begroeiing zagen we duidelijk dat het eiland al wat langer bestond. Vorig jaar werd veel moeite gedaan om de ganzen weg te houden en nu was dat geen probleem meer. Wel zagen we op meerdere plaatse insectenvangtentjes op het water. Onderzoekers doen daarmee insectenonderzoek.

Marker Wadden 2020 begroeiing Markerwadden

Onderweg gingen we 2 vogelkijkhutten in en beklommen de twaalf meter hoge uitkijktoren. De toren lag vlakbij het strand waar we verkoeling zochten in het Markermeer.

Markerwadden verkennen Strand Markerwadden  

Lekker opgefrist stapten we weer aan boord. Bij het verlaten van de haven werden alle zeilen gezet. Wat sportievelingen hielp de crew daarbij. Ook tijdens de terugreis had iedereen zich goed over het schip verdeeld; op het voordek, op het dekhuis in de loungekussens, voor en achter de stuurhut.

Leuke singlesRomantische zeiltocht

Zo’n gezellige dag wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten duren. Dat vonden ook 12 deelnemers die na afloop in de haven van Lelystad gezellig uit eten gingen. Op een bijzondere manier hebben zo 44 deelnemers contact kunnen maken met elkaar.   

3 reacties op Marker Wadden 2020

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.