2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Midzomer weekend Schier 23/6

Single wandelingHet idee was om dit weekend zoveel mogelijk van de zon te gaan genieten: We zouden gaan genieten van de strand, de zee, de zonsopgang en -ondergang.
Op vrijdag rond 16.30 uur waren alle 14 deelnemers (7 mannen en 7 vrouwen) in “It Aude Kolonyhûs” op Schiermonnikoog gearriveerd. Het was zo’n 18 graden en soms liet het zonnetje zich even zien. Die avond aten we met z’n allen in de nostalgische eetzaal van Hotel van der Werff en de meesten lieten zich het 3-gangenmenu serveren door strak in het pak gestoken obers. Zodra het toetje nagerecht bij de jarige deelnemer – een grand dessert – werd geserveerd, zong de groep hem toe. In ons appartement werd nog gezellig verder gepraat tot in de kleine uurtjes.

Zaterdagochtend zouden we de zonsopgang gaan bewonderen. Om 4.15 uur ging hier en daar een wekker af en uiteindelijk vertrokken we met z’n vieren richting strand. De zon ging gelukkig wel op, maar mooie roodtinten ontbraken door de bewolking. De rest van het gezelschap verscheen rond 9 uur aan de ontbijttafel zodat we bijtijds konden gaan wandelen. We wachtten even tot een buitje was overgedreven en liepen via het strand richting het oosten een prachtige wandeling via de GPS. Bij het Dorp aangekomen splitste de groep en een deel streek neer in de lounge bij Hotel van der Werff voor het inmiddels veel geprezen chocoladetaartje, een tosti, etc.. De wandeling werd daarna voortgezet door de meeste sportievelingen. Gelukkig viel het weer reuze mee onderweg.

diner met singles Strand Schier

Drie dames hadden samen een paar heerlijke gerechten samengesteld en met nog 7 thuiseters genoten we van de maaltijd. De rest ging uiteten. Die avond werd geklaverjast en gerummikubt. Wat later op de avond besloot een groep om naar de Toxbar te gaan. Doorweekt kwamen sommigen weer thuis.

Singles ontbijtPicknicken met singles

Zondag deden we het rustiger aan. Die zonsopgang lieten we voor wat het was en pas rond 10.30 uur startten we de wandeling en liepen nu met de GPS in westelijke richting. We ontmoetten een paar monniken onderweg en pauzeerden aan een picknicktafel. De geplande midgetgolf viel in het water niet vanwege de regen, maar wegens beperkte openingstijden van de receptie van de camping waar we wel mooie midgetgolf banen zagen. ‘s Avonds ging een vijftal eten bij de Ware Jakob en de rest liet pizza’s bezorgen door Vrouwe Jakoba. De spelletjes werden weer op tafel gezet en iedereen vermaakte zich prima.

Appartement voor singlesbalkon Vogel op Schier

Maandag stond één deelnemer heel vroeg op om de zonsopgang vanaf het strand te bewonderen. Hij deelde blij zijn foto’s in de WhatsApp groep vanaf 5.32 uur tot 6.07 uur. Degenen die zijn/haar telefoon niet op stil had gezet, werd hierdoor iets vroeger gewekt dan wenselijk. Lekker vroeg verscheen iedereen al rond 8 uur aan het ontbijt zodat we ruim op tijd al klaar waren voor vertrek. Op het balkon zaten we te genieten van het zonnetje tot het tijd werd om de bus te nemen naar de boot. Vier deelnemers bleven wat langer van het mooie weer genieten op Schiermonnikoog.

Dank jullie wel voor jullie deelname aan het weekend!

2 reacties op Midzomer weekend Schier 23/6

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.