2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Mijn Stephanotis

DroombeeldLogisch dat je op bepaalde types valt en die enorm aantrekkelijk vindt. Het werkt met mensen zo en ook met andere zaken. Zo ben ik helemaal weg van de plant Stephanotis. Het is een prachtige kamerplant met donkergroene, wat dikkere, mooi gevormde bladeren en witte bloemetjes in een kleine trompetvorm. Ze ruiken super!

Inmiddels ben ik 3 Stephanotissen verder. Ik heb de eerste lang geleden gekregen en heel langzaam verloor hij zijn blad. Nummer 2 heb ik gekocht en deze kreeg wolluis en daarna ging het snel bergafwaarts. Lange tijd stond een nieuwe Stephanotis op mijn verlanglijstje. Je raadt het vast al; nummer 3 werd mij geschonken en ik was zo blij verrast! Ik zette hem in een pot in het zonlicht. Braaf gaf ik hem af en toe water, maar toch verdorde hij al snel. Het bleek dat het water direct uit de pot liep en ik probeer hem nog te redden ook al ziet hij er niet meer uit als mijn droombeeld.

Wellicht heb jij ook een droombeeld. Niet van een plant, maar een partner. Een aantrekkelijk persoon waar jij verwacht helemaal gelukkig en blij van te worden. Je ontmoet hem of haar en met vlinders in je buik ga je de relatie aan. Al snel krijg je door dat het niet werkt tussen jullie, ook al vind je de ander nog zo aantrekkelijk. Je doet vast je best om er toch het beste van te maken, maar uiteindelijk moet je toegeven dat het echt niet goed gaat en neem je afscheid van elkaar.

Weer ontmoet je zo’n zelfde persoon en weer val je voor hem of haar en helaas moet je constateren dat ook deze relatie niet werkt. Dit kan zich herhalen tot je beseft dat jouw droombeeld wel mooi en aantrekkelijk is, maar dat jij iemand anders nodig hebt om een relatie te doen slagen. Een mooi uiterlijk is fijn om naar te kijken, maar is niet het allerbelangrijkste als je iets langdurigs aan wilt gaan.

Met pijn in mijn hart ga ik afscheid nemen van mijn laatste Stephanotis. Ik weet nu dat hij beter past bij iemand anders.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.