2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Mindset in de Liefde

mindset datenOnbewust kan je jouw kansen op een fijne relatie zelf tegenhouden. Voorbeeld 1: Je bent al een hele tijd alleen. Wellicht krijg je weleens vragen van anderen die informeren hoe het staat met de liefde. Op zoek gaan naar de liefde is best een grote stap, maar eindelijk heb je toch besloten om het een kans te geven. Je besluit om één poging te doen. Wat zijn de mogelijkheden: inschrijving op een datingsite of je laat je inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau. Stel, je kiest voor relatiebemiddeling en je krijgt een match. Jullie bellen met elkaar en hebben een leuk gesprek. Daarna ga je het internet op om jouw date te googlen. De foto valt je tegen. Je had al een afspraak gemaakt en dus ga je met wat tegenzin kennismaken. Je ziet bij aankomst dat jouw date in een dure auto komt aanrijden terwijl jij in een oud koekblik rijdt. Omdat je weet dat het toch niets kan worden, ga je in het gesprek op zoek naar de verschillen die dat aantonen. Natuurlijk vind je diverse punten waardoor het niets kan worden tussen jullie. Jij wandelt altijd minimaal 2 uur en de ander hooguit een uurtje. Jij hebt allerlei hobby’s en de ander weet er maar een paar op te noemen en dat zijn niet jouw hobby’s. Je hebt het geprobeerd, het was erg spannend en een leuke partner zit er kennelijk niet voor jou in. Je geeft het op.

Hoe het ook zou kunnen is voorbeeld 2: Na het telefoongesprek ga je met elkaar kennismaken. Bij aankomst bewonder je de mooie auto van je date. Tijdens het gesprek sta je open om de ander te leren kennen. Je neemt de tijd om overeenkomsten te vinden. Begrijp je elkaar niet, dan vraag je door. Je zorgt ervoor dat het een leuk gesprek wordt waarin je zelf vragen stelt en ook de ander de gelegenheid daartoe geeft. Je bent niet helemaal hoteldebotel verliefd en je maakt nog een afspraak om samen te gaan wandelen en een hapje te gaan eten. Deze tweede ontmoeting verloopt wat gemakkelijker nu jullie beiden minder gespannen zijn. Bij het afscheid geven jullie elkaar een zoen. Nee, die zoen smaakt niet naar meer. Je bedankt voor de leuke ontmoetingen en zegt dat je het hierbij wilt laten. Na deze ervaring sta je weer open voor een volgende date.

Het eerste voorbeeld was daten met een vaststaande mindset. Al voor de eerste ontmoeting gaf de persoon in kwestie op en had een vaststaand beeld. De kostbare auto werd gezien als een onoverkomelijk verschil.  Bij het tweede voorbeeld was vanuit een op groei gerichte mindset. Deze persoon zorgt  ervoor dat de date leuk werd door positief te blijven, geïnteresseerd over te komen, raakvlakken te zoeken en heel open te blijven staan om de ander echt te leren kennen.

Soms moet je 100 kikkers kussen voordat je jouw prins(es) vindt!

Wat is jouw mindset in de liefde?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.