2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Model m/v gezocht

model partner zoekenDoor Tinder en datingsites is het heel normaal geworden om direct naar elkaars foto te kijken. Ik heb weleens meegekeken hoe een vriendin aan het swipen was. Na twintig plaatjes wegswipen zag ze een leuke vent. Ze opende zijn profiel en zag nog 6 foto’s van hem. Op één van die foto’s stond hij niet leuk in beeld en dus zocht ze verder. Even later gaf ze de zoektocht naar haar superman op.

Natuurlijk wil je een partner naar wie je graag kijkt en met wie je voor de dag kunt komen. Maar is het innerlijk niet veel belangrijker? Je kunt iemands karakter niet even bijwerken. Wel kan je naar de kapper gaan en die witte sokken verruilen voor andere exemplaren.

Een foto is een momentopname. Ik ken veel mensen die een bloedhekel hebben om gefotografeerd te worden en ze staan altijd belabberd op foto’s. Om te bepalen of je iemand écht leuk vindt, moet je iemand eerst ontmoeten. Pas dan zie je iemands uitstraling en voel je de energie die iemand heeft. Je krijgt zo een complete eerste indruk waarbij je al je zintuigen gebruikt. Je geeft door de ontmoeting jezelf én de ander een echte kans.

Ook ik had vroeger zo mijn gedachten over mijn droomman. Hij moest blond haar hebben, maar donker haar was ook wel goed zolang hij maar geen rood haar had. Ik liet me inschrijven voor relatiebemiddeling en gaf mijn wensen door. De eerste match was met een blonde man waar ik totaal niets mee had. Nummer twee was roodharig en daar ben ik mee getrouwd.

Waarom een relatie aangaan met een roodharige? Wijs geworden door mijn vorige relaties wist ik wat voor mij belangrijk was. Naast uiterlijke kenmerken had ik ook bedacht dat mijn toekomstige partner flexibel moest zijn, minimaal HBO-denkniveau hebben en niet mocht roken. Daarnaast moest hij ook kinderwens hebben. Aan al die punten voldeed hij. Zijn rode haren zijn inmiddels grijs aan het worden.

Het is handig om te weten wat écht belangrijk voor je is in een partner. Maak jouw wensenlijstje niet al te lang zodat jouw partner wél vindbaar is.

Was het uiterlijk van jouw (toekomstige) partner ook heel belangrijk voor jou of is dat nog steeds zo?

1 reactie op Model m/v gezocht

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.