2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Moedig verlangens uitspreken

wensen uitsprekenVeel mensen zijn bang om uit te spreken wat ze willen. Ik begin het te leren, maar zo af en toe heb ik dat ook. Door niet te vertellen wat ik wil, weet de ander dat ook niet en is er een grote kans dat ik niet krijg waar ik zo naar verlang.

Een voorbeeldje: Mij leek het heel romantisch om samen met mijn man in een luchtballon te gaan varen. Samen op grote hoogte, hand in hand, verwonderend om ons heen kijken, genietend van het uitzicht en de eerste keer samen in een klein mandje rond te zweven onder die grote ballon. Mijn man leek het ook leuk om dit mee te maken en dus vroegen we dit als cadeau toen we twaalf en een half jaar getrouwd waren. In de zomer was het dan zover en wij gingen samen de lucht in. Hij praatte met de vlieger en vroeg hoe het technisch allemaal werkte en ik keek gedesillusioneerd over de rand van de mand.
“Hoe vond je het?”, vroeg mijn man toen we weer veilig met beide benen op de grond stonden. “Nou ik had me er iets anders bij voorgesteld”, antwoordde ik wat sip. Het kwam erop neer dat ik het van te voren had moeten zeggen dat ik van dit uitje een romantisch beeld had. Dan kon hij aan deze verwachting voldoen. Nu had hij geen idee.  

Het blijft belangrijk om uit te spreken wat je wilt, of je elkaar nog maar kort kent of al heel lang. Iedereen, mannen en vrouwen, hebben verlangens en we schamen ons er soms voor om die verlangens te uiten, om concreet te zijn. Waarom eigenlijk? Elkaar aanvoelen is niet vanzelfsprekend. Kennelijk zijn we bang om afgewezen te worden. Het vraagt moed om te vertellen wat je verlangens zijn.

Heb jij voldoende moed om je verlangens te uiten?

2 reacties op Moedig verlangens uitspreken

  • Petra:

    Heel herkenbaar. Helaas merk ik in veel relaties met andere mensen dat er weinig echte interactie is waardoor er voor elkaar gedacht in plaats van met elkaar gecommuniceerd wordt. Verlangens worden niet uitgesproken of er wordt niet op ingegaan. Het is soms nog niet eens uit bangheid maar ook uit desinteresse of weglopen voor. Tevens als je uitspreekt wat je wilt, stel je jezelf heel kwetsbaar op. Toch is dat het mooie van een relatie, vind ik.

  • Hans:

    Mijn visie is om altijd van het goede in de mens uit te gaan. Iedereen wil uiteindelijk aardig gevonden worden. Het is inderdaad een valkuil om in te vullen wat een ander leuk zal vinden. Je eigen interesse kan heel anders zijn dan van je partner zonder daarbij te spreken van goed of slecht. Het heeft mij enorm geholpen door te vertellen wat ik fijn vind, waar ik blij van word. Mijn partner kan en wil mij dat dan graag geven, niet alleen thuis maar ook op het werk, zelfs bij klanten, Omgekeerd doe ik ook moeite om de ander te vragen waar die blij van wordt. Het is in mijn ogen zelfs een wederzijdse verantwoordelijkheid om tot een hoger niveau van geluk te komen..

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.