2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Molensteen in je rugzak

TeleurstellingenAls je veel teleurstellingen hebt ervaren op het gebied van de liefde, dan vormt dat je tot wie je nu bent. Sommige mensen hebben het over een rugzakje dat je bij je draagt.

Toch hoeven die teleurstellingen je niet als een molensteen om je nek te blijven hangen. Je kunt ervoor kiezen om te blijven klagen, boos te blijven, geïrriteerd te zijn om wat jou is aangedaan. Dan blijf jij de teleurstelling voelen en wat nog belangrijker is, anderen voelen dat ook. Zij merken jouw boosheid, jouw teleurstelling. Je bent niet blij met de situatie en dat laat je duidelijk zien. Misschien ben je je daar niet eens van bewust. In deze fase doe je je best om het verleden te vergeten, er niet aan te denken. Je wilt er liever niet teveel meer over praten omdat dat pijnlijk is.

Of je kiest ervoor om anders met je verleden om te gaan. Natuurlijk ben je een tijdje verdrietig geweest en is het niet leuk wat je is overkomen. Maar je weet dat jij daar ook een rol in hebt gespeeld. Een relatie is tenslotte een wisselwerking. Je onderzoekt wat je hebt te leren uit die ervaring. Daarna vergeef je de ander om wat jou is aangedaan zodat je het écht achter je kunt laten. Misschien is het ook nodig dat je jezelf vergeeft voor de dingen die jij anders had willen doen.

Na deze stappen kan je weer openstaan voor nieuwe ervaringen. Dan ontstaat vanzelf ruimte voor een speciaal persoon in jouw leven. Je hebt teleurstelling omgezet in ervaring en wijsheid die je allemaal in je rugzak meedraagt. Daardoor ben jij een interessanter persoon om een relatie mee aan te gaan. Je hebt vrede met het verleden en bent toe aan een toekomst.

2 reacties op Molensteen in je rugzak

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.