2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Nieuwjaarswandeling 14/1

actieve singles

Maar liefst 40 singles hadden zich aangemeld voor de Nieuwjaarswandeling! Het werd gezellig druk in Café Hingstman in Zeijen en alle stoelen waren op het laatst bezet. We dronken wat en om 13.30 uur gingen we op pad.

Hier er daar vonden we rode kleine pijltjes die ons de weg wezen en gelukkig wist ik ook op de plekken waar de pijltjes ontbraken waar we heen moesten om de Veentjes route te lopen.

Al snel zagen we de eerste Tjasker en wie wilde, kwam daarbij op de groepsfoto (zie hiernaast). Tjaskers zijn kleine schuinstaande windmolens die vroeger in Drenthe gebruikt werden om in de zomermaanden het water uit een deel van het veen weg te malen, zodat er turf kon worden gestoken.

Singles in DrentheRelatieburo IndiviDuorelatie vinden

Onderweg troffen we gedichten aan van o.a. Jansje Pieters, Pieter J. Struik en Adama van Scheltema. De route van 8 km om het dorp Zeijen was prachtig met vennetjes, een stukje door het bos, langs het water en langs akkerbouw.

single wandelinggedichten langs route

De weersvoorspelling beloofde ons zonnestralen, maar het zonnetje brak niet door waardoor het de hele middag fris bleef, net boven het vriespunt met gevoelstemperatuur onder nul waarbij de kou mij niet hinderde tijdens goede gesprekken. Af en toe wachtten we tot de hele groep weer bij elkaar liep en tijdens het wachten kregen sommigen het wel wat fris. Een groepje van 5 kortte de route een paar km in en liep via de weg terug naar het café waardoor ze een half uur eerder arriveerden dan de rest die het laatste stuk lekker kon doorlopen en ook de 2e Tjasker zag.

In het café werd het weer gezellig druk en daar praatten we na met een drankje. Ik bedankte iedereen voor hun komst en ik kreeg tot mijn een verrassing een welgemeend applaus voor mijn inzet bij deze activiteit.

Dank jullie wel voor de grote opkomst en de gezelligheid!

5 reacties op Nieuwjaarswandeling 14/1

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.