2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Nieuwjaarswens

NieuwjaarswensenNog maar een paar dagen en het nieuwe jaar begint. Voor velen is dit hét moment om te bedenken wat je graag zou willen. Zoals een bijzondere reis maken, een leukere baan, ander fijner huis, een passende levenspartner, meer sporten, etc..

Om een goede wens te bedenken waar je daadwerkelijk iets mee kan, is het goed om de tijd te nemen om dit te overdenken. Als je weet wat je écht wilt, dan kun je je daar goed op focussen. Heb je een hele lange wensenlijst, dan weet je eigenlijk van te voren al dat daar niets van terecht komt.

Schrijf je wens op, zodat je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt. Jouw wens is nu meer dan een hersenspinsel en komt al wat tot leven. Schrijf níet op wat je níet wilt! Dus niet: stoppen met roken, minder op de bank hangen, geen foute mannen/vrouwen meer. Maar zet op papier wat je graag willen. Dus wel: je gezond voelen, meer bewegen, een lieve partner vinden.

Lees je je wens, dan denk je aan jouw droom en als die uitkomt, dan verwacht je heel blij te zijn.

Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2020?

6 reacties op Nieuwjaarswens

 • Hans:

  Ieder jaar bekijk ik in januari wat mijn doelen zijn, lees waar ik aandacht aan wil geven. Immers wat je aandacht geeft kan groeien. Wat daarbij helpt is een bepaalde structuur:
  1. Persoonlijk; wat wil je graag voor jezelf; sporten, een cursus ?
  2. Relationeel; met wie wil je tijd doorbrengen; een nieuwe partner, oude vrienden, kinderen?
  3. Financieel: wat heb je nodig voor je levensstandaard?
  4. Werk: wat vind je interessant en word je blij van?
  5. Wonen: wat wil je in en rondom huis veranderen; meer groen en licht?
  6. Spiritueel: wil je dieper contact met je diepste verlangens; mediteren?
  7. Maatschappelijk: wat wil je voor anderen betekenen en kun je bijdragen aan een betere wereld?

  Misschien helpt dit om je verlangens beter te kunnen zien?

  Lieve groet, Hans.

 • Han:

  Mijn goede voornemen is proberen de tijd terug te draaien, terug naar de tijd waarin al het moois tussen twee prachtige mensen er nog was, die klik, die passie. Het eeuwenoude cliché dat je pas weet wat je mist als het weg is. Van dat spannende moment op de uitkijktoren bij Holtveen, die eerste kus, die aanraking tot aan die steeds intensere momenten. Die terughalen en herbeleven, dat is mijn goede voornemen. Als dat eens zou kunnen.

 • Han:

  Lieve Joyce,

  En iemand (ergens toe) inspireren is altijd goed, fijn om te lezen dat je inspiratie hebt gekregen door mijn bericht. Om antwoord te geven op jouw vraag; soms duurt het even om te realiseren wat belangrijk is en wat niet. Als je het eerder geen tijd hebt gegund dan maak je snel een keuze waarvan je achteraf spijt hebt. En die knipperlicht relatie waar je naar refereerde, misschien kan dat juist wel datgene zijn wat de oplossing biedt voor het dilemma uit het verleden. Gaan voor die mooie momenten, samenzijn tijdens wederzijds opgebouwde verlangens. Enke het goede zonder zorgen te hoeven maken over het minder goede. Zoeken naar die ideale mix tussen wederzijdse (be/ver)langen.

  • Een mislukte relatie mislukt niet voor niets Han. Je kunt je tijdelijk wel focussen op wat er goed was, maar zolang er niets concreets verandert, is het hoogst haalbare vooruitzicht een knipperlichtrelatie. Misschien is dat voldoende voor jou. De vraag is of de ander daar genoegen mee neemt.

 • Hans:

  Het verlangen van Han kan ik helemaal voelen. Teruggaan naar dat moment waar de liefde vanuit mij naar de ander er helemaal was, waar ik in zou willen verdrinken. Uiteindelijk moest ik dan toegeven dat de ander dat ook volmondig moest willen. De angst voor de pijn en afwijzing was dan ondraaglijk. Uiteindelijk heb ik geleerd om niet achter valse hoop aan te blijven lopen en de kracht te pakken verder te gaan met mijn leven, het verdriet te accepteren en alleen vooruit te kijken. Had ik vroeger die wijsheid gehad, had ik mij veel teleurstelling kunnen besparen. Sterkte Han.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.