2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig?“Nieuwsgierig aagje” klinkt fout, maar is het zo erg om nieuwsgierig te zijn? Ik denk dat heel veel mensen het juist leuk vinden als iemand anders belangstelling toont. Desinteresse komt minder fijn over dan nieuwsgierigheid.

Op sommige vlakken is het niet prettig als daar vragen over gesteld worden en dan voelt je gesprekspartner zich niet op zijn of haar gemak. Door goed op te letten hoe de ander reageert, kan je het gesprek sturen. Of je maakt het onderwerp wat minder beladen door eerst zelf iets daarover te delen. Als jij je kwetsbaar opstelt, is dat voor je gesprekspartner ook makkelijker.

Tijdens een eerste date is het niet heel erg van belang waar het gesprek over gaat. Het gaat er vooral over of je elkaar begrijpt en dat je ziet dat de andere interesse toont. Je wilt het liefste herkenning zien en een stukje verbinding gaan ervaren en snel dat ongemakkelijke gevoel van totale vreemden zijn voor elkaar achter je laten. Het beste ervaar je die verbinding door op zoek te gaan naar raakvlakken, naar overeenkomsten.  

Heb je een leuk gespreksonderwerp te pakken waarbij je merkt dat jullie beiden daar graag over praten, blijf dan bij het onderwerp zolang het leuk blijft. Het is echt niet nodig om tijdens een kennismaking een heel lijstje af te werken. De rest komt vanzelf wel. Ik raad dan ook altijd aan om elkaar vaker te zien. Bij een eerste gesprek is niet iedereen immers even relaxt.

Is jou weleens verteld dat je te nieuwsgierig bent?

2 reacties op Nieuwsgierig?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.