2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Nogmaals proberen

Opnieuw proberenDe relatie is een tijdje uit geweest en dan begint het weer te kriebelen. Waarom ging de relatie ook al weer uit? Ach, dat lijkt telkens minder belangrijk. Je denkt vooral aan hoe fijn het samen was, aan de leuke tijd waarin jullie urenlang met elkaar praatten over van alles en nog wat, over samen erop uitgaan en natuurlijk denk je ook aan de intimiteit.

Jij of de ander stuurt een berichtje en voor je het weet, herbeleef je de goede tijd in gedachten weer. De mindere momenten willen jullie nu even niet zien. Het voelt erg aanlokkelijk om het oude vuurtje weer leven in te blazen. En heel vaak gebeurt dit ook.

Waarom zouden jullie het niet nog een keer samen proberen? Het voelt nog steeds vertrouwd, je weet wat je aan elkaar hebt, jullie hadden een mooie tijd samen, je mist de ander. Genoeg redenen om nog een poging te wagen. Misschien lukt het nu wel en blijven jullie nog heel lang gelukkig samen!

Ook al voelt het heel verleidelijk om het weer te proberen met een vorige geliefde, de kans is groot dat het weer niet goed gaat. De relatie is niet voor niets gestrand. Het werkte toen niet tussen jullie. Jullie karakters pasten niet goed genoeg bij elkaar, jullie hadden te grote meningsverschillen, jullie begrepen elkaar niet, konden elkaar niet geven wat jullie op dat moment nodig hadden, etc.. Grote kans dat een hereniging leidt tot een knipperlichtrelatie.

Toch kan het wél goed gaan! Maar dan is er iets essentieels veranderd. Nu zitten jullie beiden in dezelfde levensfase, hebben jullie allebei je leven op orde of is één van beide veranderd in doen en laten. Pas als het probleem wat destijds speelde nu uit de wereld is, hebben jullie een goede kans dat de relatie wel succesvol wordt.      

Herken jij dit?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.