2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Nu of Later?

Belemmerende overtuigingenUit gesprekken met singles die graag een serieuze relatie willen, komen heel vaak punten naar boven die niet helpen om een fijne relatie aan te gaan. Vaak gaat het om belemmerende overtuigingen of om niet helpende gedachtes.

Je denkt bijvoorbeeld dat je iets gaat veranderen zodra de relatie er is. Stel je huis ziet er nu niet gezellig uit en je wilt daar best wat aan doen. Alleen je wilt wél rekening houden met de smaak van je toekomstige partner. Dat kan voor jou een prima excuus zijn om het zo maar te laten. Op zich is dit een lieve gedachte. Maar wat als je iemand ontmoet en je wilt deze bijzondere persoon bij je thuis uitnodigen? Je weet dat je geen gezellig huis hebt en dan voelt het voor jou niet fijn om daadwerkelijk uit te nodigen. Het voelt beter als je weet dat je huis op orde is. Is jouw huis op orde, dan heb je ruimte gemaakt voor de liefde en staat dat een relatie alvast niet in de weg.

Een ander voorbeeld. Je wilt met je toekomstige partner allemaal leuke dingen doen. Nu doe je dat niet en daar heb je goede redenen voor: Je hebt er geen tijd voor, je kent geen mensen om er samen mee op uit te gaan, de leuke uitjes zijn alleen leuk met je toekomstige partner, je weet niet wat je kunt doen, etc.. Het is goed om te zorgen dat je nu al een leuk leven leidt. Kom je een speciaal persoon tegen, dan ziet diegene dat jij een geweldig leven aan het leven bent. Dat is aantrekkelijk voor de ander en hij/zij wil daar graag deel van uitmaken. Dat is andersom toch ook? Jij ziet dat iemand een leuk leven leidt en dat is dan voor jou erg aanlokkelijk.
Zet kleine stapjes om je leven leuker te maken. Denk maar aan wat jouw ideale partner geweldig zou vinden en laat je hierdoor inspireren. Of kijk naar single uitjes en kies de leukste eruit. Zorg dat je je leven zo inricht dat er tijd is om binnenkort iets leuks te doen.

Wil jij ontdekken wat je (onbewust) tegenhoudt om een relatie aan te gaan? In een coaching gesprek krijg je inzichten waar je mee aan de slag kunt. Zelf aan de slag om je (nog) relatievaardiger te maken kan ook!

1 reactie op Nu of Later?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.