2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Omgekeerde groepsdruk

aansluiting zoekenEen kleine groep singles zeilden mee op de Sunset Cruise afgelopen vrijdag en de meerderheid was vrouw. De dames vermaakten zich uitstekend met elkaar en hadden zich in de grote zitkussens op het dek genesteld. Eén vrijgezelle man was als matroos vooral bezig met de zeilen hijsen en dergelijke.  De andere mannen raakten -net als de vrouwen- aan de praat met elkaar. Ik stelde ze voor om gezellig bij de dames te gaan zitten. Eentje vroeg wat tips aan mij hoe hij dat het beste kon aanpakken en hij zat vervolgens de rest van de avond te praten met de vrouwen. De andere mannen zag ik niet de kant van de dames uit gaan.

We leven in 2020 en natuurlijk hadden ook de vrouwen een gesprekje kunnen aanknopen met de paar mannen die er aan boord waren. Gelukkig deden sommigen dat ook. Het is makkelijker om een praatje te maken met iemand die niet in een groep staat.

Het kan best lastig zijn om je in je eentje aan te sluiten bij een groep. Zij hebben het al gezellig en jij gaat je erin mengen. Ik kan me goed voorstellen dat je je afvraagt of zo’n groep wel op je zit te wachten.

Bij single activiteiten ligt de nadruk niet echt op het vinden van een levenspartner, maar toch hoopt de meerderheid wat nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet wat voor leukerd er tussen zit. Met deze gedachte in je achterhoofd, is het wellicht wat makkelijker om je in een groep te mengen.

De contacten ontstaan niet altijd vanzelf. Als je je niet openstelt, niet vriendelijk overkomt en niets zegt, dan weet je zeker dat er weinig interactie is. Maar kom je wel in actie en neem je de moeite om hier en daar een gezellig praatje te maken, dan heb je vast een leuk uitje mét interessante contacten.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.