2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Onderdompelen in verliefdheid

afstand houden in verliefdheidsfaseTegenwoordig weet iedereen wel dat als je verliefd bent op elkaar, het niet verstandig is dat je de buitenwereld helemaal vergeet. Je wilt je vriendschappen behouden, aandacht geven aan je familie, je werk is belangrijk. En natuurlijk draait de wereld gewoon door als je verliefd bent. Want stel dat als het niets wordt met de liefde, dan is het wel zo fijn om nog vrienden te hebben op wie je terug kunt vallen.

De verliefdheid echter heeft wel een belangrijke functie. Deze fase is er niet voor niets. Door continu bij elkaar te willen zijn en daadwerkelijk ook veel tijd met elkaar door te brengen leer je elkaar goed kennen. Je weet hoe de ander is in verschillende omstandigheden, je deelt veel met elkaar, je leert elkaar goed begrijpen, je weet wat de ander bedoelt want je vraagt door als je je vertrouwd voelt wat weer zorgt dat je aan één blik of één woord genoeg hebt, je leert elkaar intiem kennen, etc.. Door dit alles krijgen en voelen jullie een intense verbinding.

Vertel de wereld om je heen dat je verliefd bent en dat je nu even op een eilandje zit als het ware. Je vergeet anderen zeker niet, maar je geniet nu van deze fase. Daar zullen ze heus wel begrip voor hebben. Geniet van deze tijd en ga er helemaal voor.

Als je je inhoudt in de verliefdheidsfase en je houdt bewust wat afstand van degene op wie je verliefd bent, omdat je weet dat je ook je waardevolle contacten niet moet verliezen, dan ga je wat afstandig en ingehouden de relatie aan.

Door die afstand te creëren kan de verbinding minder sterk ontwikkelen. Die verbinding is zó belangrijk. Iedereen wil wel dat hij/zij zonder woorden begrepen wordt. Iedereen wil wel elkaar écht begrijpen. Je wilt niet langs elkaar heen gaan praten. Of je onzeker voelen over wat de ander voor je voelt. Om dit echt te kunnen voelen, daar heb je tijd voor nodig. Daar moet je elkaar echt voor zien, voelen, horen en meemaken. Anderen begrijpen dit vast wel en gunnen jou dit vast wel als je uitlegt wat er aan de hand is.

Durf je je helemaal onder te dompelen in de verliefdheidsfase en er helemaal voor te gaan als het zover is?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.