2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ongewild versierd

flirtcoaches“Wat deed ik verkeerd?”, vroeg ze mij. Ze was naar een dansavond gegaan en had daar een ervaring opgedaan waarover ze bleef piekeren. Dit is haar verhaal:

Ik ging in m’n eentje een avondje dansen en het was best warm. Moe zocht ik een stoel op om even bij te komen. Ik kwam tussen 2 mannen te zitten en eentje sprak mij aan. Na een tijdje vroeg hij of ik wat wilde drinken en dat leek me wel lekker. Ik hoor weleens verhalen van vrouwen die altijd perse hun eigen drankjes willen betalen en dat vind ik zo onaardig. Een drankje moet je toch gewoon kunnen accepteren vind ik. Dus ik accepteerde zijn aanbod. We kletsten verder tot ik weer zin had om te dansen. Ik ging de dansvloer weer op om in m’n eentje en met anderen te dansen. De hele tijd bleef hij naar mij kijken. Hij ging op een afstandje mee dansen. Ik draaide mijn rug duidelijk naar hem toe, maar dat hielp niet. Hij hield het urenlang vol! Normaal dans ik ook met vrouwen, maar dit nu ging ik juist met andere mannen dansen om aan te geven dat ik hem niet zag staan. Voordat hij naar huis ging vroeg hij mijn telefoonnummer. Dat heb ik dus niet gedaan.
Ik vond het best vervelend dat hij zo op mij gefocust bleef. Ik was toch heel duidelijk de hele avond dat ik niet in hem geïnteresseerd was?

Wat was er aan de hand?

Getrainde versierders Op internet zijn zwaar omstreden versiercoaches te vinden die mannen tips geven hoe ze vrouwen versieren met het doel om ze het bed in te krijgen. Ze moeten volhouden en gewoon door blijven gaan met hun pogingen tot het wél lukt om een telefoonnummer of een afspraakje te scoren. De normale manier van flirten wordt hiermee compleet genegeerd. De vrouw laat in het normale proces meestal als eerste zien dat ze de man leuk vindt. De man krijgt dit door en kan dan op haar af stappen om een gesprek je te beginnen. Als de vrouw de man nog steeds leuk vindt, dan raakt ze hem subtiel aan waardoor de man weet dat ze gecharmeerd is van hem. Het hele proces hoeft niet precies zo te gaan, maar het is wél een wisselwerking als het prettig verloopt.
De man bij het dansen lette niet op of er een wisselwerking was en ging door op de brute manier van de versiercoaches.

Iets accepteren, zoals een drankje, geeft de ander hoop. Sommige vrouwen hebben daardoor als regel dat ze altijd een aangeboden drankje afslaan. Een drankje aannemen kan natuurlijk wel, maar let wel op bij wie je het doet. Het is moeilijk om in te schatten wat een ander denkt en hoopt te bereiken met zo’n geste.

Over haar grenzen gaan Het is duidelijk dat ze aardig wilde blijven en daarmee liet ze die man over haar grenzen gaan. Veel mannen hebben duidelijkheid nodig en lezen niet je lichaamstaal. Wat je kunt doen is na het gesprekje zeggen dat je het gezellig vond en het daarbij wilt laten.

Flirtsignalen Wees bewust van de signalen die je afgeeft. Lachen, oogcontact zoeken, aanraken, complimenten geven, met een haarlok spelen, interesse tonen en om hulp vragen kunnen allemaal worden uitgelegd als flirtsignalen. Ook als je iemand dicht bij je in de buurt laat komen zonder dat je een stapje naar achteren te zet, laat je zien dat degene in jouw persoonlijke of zelfs intieme zone mag komen.

Wat had ze volgens jou verkeerd gedaan? Hoe had jij het aangepakt in deze situatie? Tips van mannen zijn ook welkom!

1 reactie op Ongewild versierd

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.