2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Waar ontstaan relaties?

Liefdesrelaties ontstaan steeds vaker via internet of het werk. Daarentegen leren partners elkaar steeds minder vaak kennen via het uitgaansleven, de kerk of de familie.

Kantoorliefde
Voor 2000 ontstond 11 procent van de koppels op de werkvloer. Bij de stellen die na 2000 verliefd werden, is dat 17 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoogleraar demografie Jan Latten: “De afgelopen tien jaar kwamen er een half miljoen vrouwen bij op de arbeidsmarkt, terwijl het aantal mannen gelijk bleef. En Nederland is een diensteneconomie geworden. Vroeger werkten mannen op de bouwplaats en vrouwen op kantoor. Tegenwoordig werken ze allebei op kantoor.”

Datingsites
De grootste groep van de samenwonende stellen (35 procent) hebben elkaar ontmoet tijdens het uitgaan of tijdens hun vakantie. Voor het jaar 2000 was dit nog 46 procent. Een belangrijke reden voor deze daling is de komst van internet. Voor 2000 speelde internet nog geen rol op de relatiemarkt, nu kent 9 procent van de stellen elkaar via datingsites.

Bron: Intermediair 14 oktober 2011 & Elsevier woensdag 5 oktober 2011

1 reactie op Waar ontstaan relaties?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.