2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Op de automatische piloot

onderbewustJezelf aantrekkelijk vinden, iets wat je telkens voor je uitschuift gewoon doen… Zou het niet super zijn als we dat zonder moeite kunnen bereiken?

Heel veel doe je op de automatische piloot. Dat is best prettig want dat kost je weinig energie. Zodra je bijvoorbeeld goed kunt autorijden, denk je niet meer na waar de rem, het gas en de koppeling zitten en dat maakt je leven een stuk makkelijker. Ook je lichaam gaat zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen door met ademhalen, cellen vernieuwen, etc..

Het deel van je hersenen dat voor al deze onderbewuste activiteiten zorgt, is niet bezig met het verleden of de toekomt maar alleen met het heden. Bovendien weet het onderbewuste niet of iets echt waar is. Jouw onderbewuste gelooft alles wat jij bewust als werkelijkheid ziet. Dus alles wat je zegt over jezelf, ziet jouw onderbewuste na een tijdje als dé waarheid.

Vertel je jezelf elke keer dat je in de spiegel kijkt dat je lelijk bent, dan ervaar je dat na een tijdje echt zo. Denk je bij elke blik in de spiegel dat je mooi bent, dan denk je dat dat de realiteit is. Je kunt jezelf dus de put inpraten of juist ophemelen en dat heb je zelf in de hand.

Je stuurt je onderbewuste goed aan door de juiste dingen tegen jezelf te zeggen. Wil je iets doen wat je telkens uitstelt, dan kan je deze 3 ingrediënten te gebruiken als je in jezelf praat:

– in de tegenwoordig tijd
Dus niet “Ik zou moeten” of “Ik wil dat gaan doen”, maar wel “Nu doe ik dit”.

positief geformuleerd.
Dus als je trek krijgt in iets lekkers dan zeg je niet ”Ik snoep niet” of “Ik moet nu gezond eten”, maar wel “Ik eet nu een appel of een stuk komkommer”

duidelijk en lekker specifiek. Het liefst een klein stapje waar je meteen jezelf mee in actie zet.
Dus niet “ik ga op zoek naar een partner”, maar wel “ik meld me nu aan voor relatiebemiddeling” of ik zoek een single activiteit uit waar ik aan meedoe”.

Jouw onderbewuste denkt door deze 3 ingrediënten dat je iets aan het doen bent en zorgt dat je het op de automatische piloot kunt gaan doen.

Wat vertel jij jezelf wat heel goed voor jou werkt?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.