2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Op zoek naar perfectie

Perfecte relatieNiemand is perfect; ik ben dat niet, jij bent dat niet en jouw toekomstige partner ook niet.

Natuurlijk droom je wel van jouw ideale partner, maar deze vinden met de ideale vormen én het ideale karakter is onmogelijk want altijd is er wel een vlekje te vinden. Jij bent immers ook niet volmaakt op alle vlakken en dat is prima.

Sommige singles krijgen het gevoel dat ze niet toe zijn aan een relatie omdat ze nog aan zichzelf moeten werken. Door alles wat ik schrijf in mijn blogs, door de testen en door de workshops die ik aanbied op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, wordt dit gevoel versterkt. Ze denken dan:
“Eerst moet ik perfect zijn, mijn leven helemaal op orde hebben en dan pas ga ik op zoek naar een partner”. Deze weg kan heel lang zijn. Sterker nog, ik denk dat ik de rest van mijn leven bezig ben met leren en mezelf te ontwikkelen. Stiekem hoop ik dat iedereen daar mee bezig is.

Natuurlijk gaat het je wel helpen als je de boel op meerdere vlakken op orde hebt. Hierdoor voel jij je aantrekkelijker en dat straal je automatisch uit. Maar ”de boel op meerdere vlakken op orde hebben” klinkt wel lekker vaag. Ik hoor je al denken: “Wanneer heb je de boel op orde? Waar bestaat die boel dan uit?” Daar heb ik die testen voor ontwikkeld samen met psycholoog Bert Stoop. De uitslag geeft je meer inzicht in wie je bent, wat je al ontwikkeld hebt en waar ontwikkelingsruimte ligt.

Ga je eerst wachten met het eerst helemaal perfect maken van jouw persoon en jouw leven en je dan pas je openstellen voor een relatie? Dan kan je wel heel lang wachten! Nobody’s perfect. Ook als je niet alles op orde hebt, kan je toch op zoek gaan naar een partner. Tijdens de zoektocht leer je, tijdens prille relaties leer je en ook als een relatie niet lekker loopt en het flink gaat schuren, leer je. Door stappen te zetten, weet je beter wie je bent en je gaat daarna andere keuzes maken. Dat hoort bij het proces.

Je leeft NU en niemand weet hoelang we nog te leven hebben. Stel je leven niet uit. Ga niet wachten tot je alles op orde hebt. Natuurlijk is het spannend om een nieuwe relatie aan te gaan. Je weet niet wat het je gaat brengen, je weet alleen wat je nu hebt. Ik kan je nu al vertellen dat een nieuwe liefde je veel positiviteit gaat geven, je gaat genieten, je leven lijkt meer kleur te krijgen. Aan de andere kant horen bij grote pieken ook de dalen. Je gaat meer leven en meer voelen; de mooie kanten en ook de pijnlijke kanten. Durf je het proces aan te gaan?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.