2012-03-27 header koffiekopjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Openingszinnen

Tijdens de single dansavonden die ik organiseer zie ik de meeste mannen aan de bar staan en de meeste vrouwen aan tafeltjes zitten. Ze willen wel in contact komen met elkaar, maar durven niet. Hoe komt dat toch? Voor veel mensen is het lastig om iemand die je nog niet kent aan te spreken. Zoiets is ook spannend. Wat zou die ander van jou en van wat jij te zeggen hebt vinden?
Je zou hiervoor wat openingszinnen van te voren uit je hoofd kunnen leren, maar je hebt dan wel kans dat jouw openingszin afgezaagd overkomt.

Volg IndiviDuo via TwitterVolg IndiviDuo op Facebook

Via Twitter en Facebook geef ik spreuken, tips en openingszinnen. Wil je deze ook ontvangen? Volg mij dan:

De meest origineelste openingszin die ik ken is “Even kijken of je Made in Heaven bent”. En dan kijk je even naar het labeltje in zijn/haar kraag. Ik hoorde in Grolloo een nieuwe “Heb je mijn telefoon gezien? Ik ben ‘m kwijt”.

Aantrekkelijke vrouw kijkt naar een man

In plaats van allerlei zinnen uit je hoofd te leren, kan je beter spontaan iets zeggen. Eigenlijk is het belangrijker hoe je iets zegt dan wat je zegt. Vraag bijvoorbeeld wat de ander van de muziek vindt of geef een compliment over wat de ander draagt. Dus met een zin die gericht is op het heden, over waar je bent, wat je ziet, daar kan je heel goed mee beginnen.

Heb jij ervaring met openingszinnen? Of hoe leg jij het eerste contact? Deel jouw ervaringen hieronder met anderen.

email

7 reacties op Openingszinnen

 • Jan:

  Dat van die telefoon en made in.. vind ik persoonlijk helemaal niks,dat past niet bij mij.Ik ben meer van het directe: Ik zag een mooie vrouw zitten en ik dacht laat ik haar eens vragen. of mijn naam is …. en kom je hier vaker. of je ziet er leuk uit in je broek of rok.of heel mooi heb jij je haar.of je bent vast nog geen 50 als ze al 60 is.of van ,Ben je hier alleen of met een stel vrienden of vriendinnen.Vrouwen hebben vaak geen interesse van auto’s,mannen wel.De vrouwen kunnen de mannen daar iets over vragen.Vragen naar iemand zijn of haar hobby’s. of heb je nog iets leuks gedaan vandaag of afgelopen week?Of doe je ook aan sport of fitnis. of ,heb je een leuke baan,wat doe je voor werk. of Wat voor muziek vind je leuk.of als je al vaker met iemand gedanst hebt vraag je of ze leuke kinderen of kleinkinderen heeft.
  Ik vraag ook wel eens van ,ben je getrouwd geweest,maar dat ligt soms gevoelig,niet te veel persoonlijke vragen over de relatie’s.Een mop vertellen kan soms ook niet.Een schuine vaak helemaal niet.OF, ga je nog op vakantie deze zomer.of ,kom je hier uit de buurt. Ik heb je vaker gezien,kom je bij mij uit de stad of dorp.Hou je van fietsen. kamperen,vakantie. de eilanden, stedentrip.winkelen.In de winter:hou je van schaatsen. vrouwen vinden het leuk als je thuis handig bent,kunt koken wassen en strijken.Op mijn site op relatieplanet (die ik tijdelijk stop heb gezet) staat ik zoek geen huishoudster,dat kan ik zelf wel,enz

  • Joyce:

   Hallo Jan,
   Wat mooi dat jij genoeg ideeën hebt hoe je vrouwen kunt aanspreken! Er zijn inderdaad zoveel vragen die je de ander kunt stellen. Jammer dat velen toch met hun mond voor tanden staan als ze een onbekende willen aanspreken.
   Groeten, Joyce

 • Janna 59:

  Als ik iemand leuk vindt of wel leuk denk te vinden (dat zie je vaak in een oogopslag) vraag hem dan gewoon of hij wil dansen. wil hij dat niet dan kun je vragen waarom niet. Verder is het ijs dan wel gebroken. Dat is juist het leuke van dansen dat er iets is wat je gezamenlijk kunt doen en dan daarna eigenlijk wel weet of het “wordt vervolgd”
  Groetjes,
  Janna

  • Joyce:

   Hallo Janna,
   Ik vind het een prima tip. Als meer singles dat zouden gaan doen, dan blijven vast minder mannen bij de bar staan.
   Groeten, Joyce

 • sietse 59:

  ik vind dat tips eerste vraag wil je bv dansen is geen probleem maar dan ……… of ik weet niet wat en hoe je iets moet zeggen
  dan klap ik dicht of voel me onzeker maar tips als hier boven heb je wat aan maar uitvoeren is twee

  • Joyce:

   Beste Sietse, Ik kan je helpen om te leren hoe je makkelijker contact maakt met anderen. Op 26 januari 2013 geef ik een workshop flirten in Groningen. Daar leer je wat de natuurlijke stappen zijn in het contact maken. Daarna gaan we in een veilige omgeving oefenen met het aanspreken van anderen. Kom je ook?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.