2012-03-27 header koffiekopjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Openingszinnen

Tijdens de single dansavonden die ik organiseer zie ik de meeste mannen aan de bar staan en de meeste vrouwen aan tafeltjes zitten. Ze willen wel in contact komen met elkaar, maar durven niet. Hoe komt dat toch? Voor veel mensen is het lastig om iemand die je nog niet kent aan te spreken. Zoiets is ook spannend. Wat zou die ander van jou en van wat jij te zeggen hebt vinden?
Je zou hiervoor wat openingszinnen van te voren uit je hoofd kunnen leren, maar je hebt dan wel kans dat jouw openingszin afgezaagd overkomt.

Volg IndiviDuo via TwitterVolg IndiviDuo op Facebook

Via Twitter en Facebook geef ik spreuken, tips en openingszinnen. Wil je deze ook ontvangen? Volg mij dan:

De meest origineelste openingszin die ik ken is “Even kijken of je Made in Heaven bent”. En dan kijk je even naar het labeltje in zijn/haar kraag. Ik hoorde in Grolloo een nieuwe “Heb je mijn telefoon gezien? Ik ben ‘m kwijt”.

Aantrekkelijke vrouw kijkt naar een man

In plaats van allerlei zinnen uit je hoofd te leren, kan je beter spontaan iets zeggen. Eigenlijk is het belangrijker hoe je iets zegt dan wat je zegt. Vraag bijvoorbeeld wat de ander van de muziek vindt of geef een compliment over wat de ander draagt. Dus met een zin die gericht is op het heden, over waar je bent, wat je ziet, daar kan je heel goed mee beginnen.

Heb jij ervaring met openingszinnen? Of hoe leg jij het eerste contact? Deel jouw ervaringen hieronder met anderen.

7 reacties op Openingszinnen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.