2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Openstaan voor de Liefde

Open houdingJe kunt zeggen dat je openstaat voor de liefde, maar nog beter is om dat te tonen. Soms heb je degene die jij leuk vindt nog niet gesproken en alleen nog maar gezien. In dat geval is je houding nog belangrijker. De eerste indruk maak je maar één keer.

Hoe kan je zien dat je openstaat voor iemand? Met lichaamstaal!

Deze 6 tips zorgen voor een open houding:

1. Armen en benen niet over elkaar
Dit geeft aan dat je je veilig voelt. Met je armen over elkaar bescherm je je tegen de ander. Soms kan deze houding je ver brengen, maar niet als je wilt dat je benaderbaar bent, dat je openstaat voor het contact.

2. Lachen of glimlachen
Je laat zien dat je de ander aardig vindt en stelt de ander op z’n gemak.

3. Oogcontact
Je kan stiekem naar iemand gluren, maar dat heeft weinig effect als de ander niet ziet dat je kijkt. Ziet de ander dat jij oog voor hem/haar hebt, dan kunnen de ogen van de ander echt opengaan voor jou.

4. Toekeren
Met de rug naar een ander toe gekeerd, dan gebeurt er natuurlijk niets. Je moet jezelf echt laten zien als je iets wilt bereiken.

5. Rechte houding
Zielige muurbloempjes worden vaak over het hoofd gezien. Iemand die zich in volle lengte durft te tonen, valt veel meer in het oog en is prachtig om naar te kijken. Automatisch krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je optimistischer!

6. Verstop je niet
Hiermee bedoel ik dat je geen kopje, glas, boek of wat dan ook voor je houdt. Heb je iets in de handen en houd je dat voor je lichaam? Dan kan dat bij de ander onbewust overkomen alsof je bescherming achter iets zoekt.

Weet jij nog een 7e tip om te laten zien dat je openstaat voor een ontmoeting? Hieronder kan je (eventueel anoniem) jouw tip plaatsen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.