2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Opstellingen 8 april

opstellingenOndanks prachtig voorjaarsweer op zondag 8 april waren er 6 mensen op de opstellingenmiddag over relaties in de stad Groningen. Tussendoor konden we op het terras van de zon genieten en elkaar op een andere manier leren kennen.
In opstellingen is altijd weer een verassing om te zien wat er achter een vraag zit waarmee iemand komt en hoe zich dit ontwikkelt. Zowel voor de opsteller als de deelnemers.

De thema’s die middels eigen vragen aan de orde kwamen waren verwachtingen ten aanzien van een nieuwe relatie, het zelfbeeld in een relatie, de wens tot inzicht in een bepaald patroon dat iemand steeds is tegengekomen en hoe te realiseren dat men weer open staat voor een nieuwe partner.

Soms was een relatie in het verleden zo goed, dat men het gevoel heeft dat niemand anders daar voor in de plaats mag of kan komen. Die belemmering werd door enkelen onderzocht zodat de blik nu meer gericht is op een mogelijke nieuwe partner.
Ook een verlangen dat hoe dan ook steeds weer naar voren komt ten aanzien van een liefdesrelatie kan een thema zijn. De dualiteit liefde en angst, door een eerdere minder goede ervaring, is uitgewerkt samen met representanten door deelnemers. Iedere opstelling is weer anders.

Voor ieder waren er momenten waarop men tot nieuwe inzichten kon komen; zowel als vraagsteller als in de rol van representant. Soms had het even tijd nodig heeft om te ‘zakken’ of om te voelen of hetgeen er opkwam klopte voor degene die de opstelling deed. Achteraf contact opnemen met de opsteller is mogelijk.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.