2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Oud en Nieuw Avontuur

Op 29 december scheepten ´s avonds in Harlingen al wat singles in. De volgende ochtend arriveerden de andere deelnemers voor het Zeilavontuur naar Terschelling.

Single Zeiltocht singles op Terschelling Waddentocht met singles

Het gezelschap was gemêleerd en met 28 deelnemers had iedereen wel aansluiting met voldoende mensen om een leuke korte vakantie te hebben.  De sfeer was goed en al snel ontstonden leuke gesprekken.

De trossen van het schip Broedertrouw werden losgegooid en één zeil werd gehesen. Met de harde wind arriveerden we al snel in de haven van Terschelling. Wel was het koud, maar met wat extra kleding was het goed te doen. ´s Avonds werd de kroeg van Hessel op het eiland bezocht; het werd een korte nacht.

oud en nieuw zeiltocht

De volgende dag op 31 december lekker uitwaaien tijdens een wandeling op het strand en sommige bezochten een museum. Met oudejaarsavond werden champagneflessen geopend en vuurwerk afgestoken aan boord. Het was heel bijzonder om het jaar uit te luiden met de misthoorns.

Op de traditionele stevenklipper werden de hutten gedeeld met maximaal 4 personen. Het was even wennen in de smalle kooien waarin je niet rechtop kon zitten. De 2e nacht werd de kachel wat hoger gezet en wat extra dekbedden uitgedeeld om nog wat lekkerder te kunnen slapen. Zeelucht maakt hongerig en daarom was het fijn dat kokkin Wilma mee was aan boord. Zij verzorgde alle maaltijden in de kombuis.

Tijdens de terugtocht naar Harlingen was het windstil waardoor de motor werd gestart. Na een mooie zonsondergang arriveerden de avonturiers weer in de haven van de vaste wal. De deelnemers namen afscheid en keken terug op een geslaagde zeiltocht.

 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.