2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Partner met humor gezocht

Humor in relatiesBijna iedereen die zich inschrijft voor relatiebemiddeling, geeft aan dat humor belangrijk is. Samen kunnen lachen is natuurlijk heel fijn. Toch willen mannen iets heel anders dan vrouwen.

Mannen vinden het heel leuk als vrouwen om hun grapjes lachen. Dat bedoelen mannen ook als ze aangeven dat ze een vrouw zoeken met gevoel voor humor. Zo een relatie beginnen is heel leuk. Vrouwen die een man met humor zoeken, willen graag een man die grappig is en háár aan het lachen kan maken. Het is super als je partner je aan het lachen weet te maken!                         

Lachen is onderdeel van het flirten. Vrouwen lachen vaker als ze een man leuk vindt. Dat lachen doet een vrouw onbewust. Mannen vinden lachende vrouwen aantrekkelijker. De vrouw bepaalt dus door wel of niet te lachen grotendeels of ze aantrekkelijk gevonden wil worden.

Vooral in het begin van een relatie ervaren mannen hierdoor wat druk op de ketel om geestig te zijn. Mannen doen vaker grappiger en vertellen vaker moppen dan vrouwen in gemengd gezelschap. En vrouwen lachen daar dan vaker om dan de mannen. Eenmaal in de relatie wordt het juist door mannen gewaardeerd als een vrouw een grapje maakt.

Meisjes plagen, zoentjes vragen

Het is goed om te weten dat niet iedereen dezelfde grappen waardeert. “Wat is het verschil tussen een dom blondje en een frikadel? In een frikadel zitten hersenen.” Sommige mannen vinden het ook geweldig als ze “Heb je even voor mij” van Frans Bauer kunnen boeren.

Helaas heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor. De films waarin Jim Carrey speelt, vind ik verschrikkelijk. Als ik die gekke-bekken-trekkerij van hem zie, dan haak ik al af, terwijl mijn man al zijn films wél geweldig vindt.  

Er is zoveel verschil in humor. Woordspelingen, platte grappen, typische Engelse humor, cynisch, doordacht, droog, grof, onderbroekenlol, enzovoort. Dit moet je ook maar net allebei leuk vinden.

Continue de lolbroek uithangen is ook niet aantrekkelijk als je een relatie wilt aangaan. Tijdens een activiteit ontmoette ik een single man waar geen serieuze zin uitkwam. Alles werd afgedaan met een grap en een grol. Al snel was ik klaar met mijn interesse om verder te kletsen. Ook grappig doen over problemen, is niet handig als je een relatie goed wilt houden. Iedereen wil tenslotte wel serieus genomen worden.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.