2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Pinetum bewonderen 4/10

picknick voor singlesZondagmiddag wist iedereen mooi op tijd de parkeerplaats Galgwanderveen in Eext te vinden. Alsof het was afgesproken, hield het spontaan op met zachtjes regenen. Met 25 singles (13 mannen en 12 vrouwen) liep ik door het gevarieerde Evertsbos. Achter mij hoorde ik al snel de gesprekken op gang komen. Smalle bospaden bleken ongeveer net zo gezellig te zijn als de brede lanen. 

Even weken we van de route af voor het onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog en stonden we stil bij de grafheuvels bij het uitgestrekte heideveld met daarin de laatste bloemetjes. Onderweg zagen we vliegenzwammen, bundelzwammen, dennenvoetzwammen, aardappelbovisten en een kleverig koraalzwammetje.

Paddestoel zwammen in bosconnifeer

Bij het grote hunebed D11 namen we een korte pauze. Wat jammer dat een deksteen ontbrak. Daarna kwamen we aan bij de met ballonnen versierde picknickplek vlakbij Pinetum Ter Borgh. We ontsmetten onze handen en namen een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Hunebed Boswachterij AnlooWandeling voor singles

In het Pinetum zocht iedereen die wilde zitten een boomstammetje op die in een kring waren neergezet. Uitgerust gingen we de unieke collectie coniferen bewonderen. We liepen over de kleine paadjes van het arboretum en genoten van de kleuren en geuren. 

arboretum meertje bij Eext

Na nog een lekker chocolaatje liepen we het laatste stuk van de rondwandeling. Bij de parkeerplaats aangekomen, nam iedereen afscheid van elkaar. We zaten nog maar net in de auto en het begon weer zachtjes te regenen. Wat een timing van daarboven! Fijn dat ook in deze tijd zo’n activiteit nog mogelijk is. Dank jullie wel voor de gezelligheid!

1 reactie op Pinetum bewonderen 4/10

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.