2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Pinksterwandeling Zeijen 8/6

Het beloofde een stralende 1e Pinksterdag te worden, maar helaas regende het bij aankomst in Zeijen. Onder de zonnewering op het terras bij Café Hingstman zaten we gelukkig droog. Met 24 singles gingen we op pad terwijl de laatste spatjes vielen. Marja had een mooie route van 8 km uitgezocht die ons langs de Zeyer veentjes, de Zeyer wiek, de essen, de groengronden, de woeste gronden, pingo-ruïnes, stuifkuilen en de tjasker leidde.

kunst met singlessingles in Zeijen

Tjaskers zijn kleine windmolens die vroeger in Drenthe gebruikt werden om in de zomermaanden veentjes droog te houden, zodat er turf kon worden gestoken. Op de plek waar een tjasker zou moeten staan, stond geen enkel windmolentje. Een paar km verderop troffen we wel een tjasker aan.

woeste grondenkalf net geboren

Wandelpad met singlesWe passeerden een wei met koeien waar net een kalfje was geboren. Hier bleven we even kijken.

Ondertussen liet ook het zonnetje zich weer zien. We stopten geregeld om te kijken op de borden onderweg. Daar stond informatie over de natuur, historie en cultuurhistorie, maar ook gedichten van lokale dichters.

Bij terugkomst op het terras bij Hingstman genoten we van een lekker drankje en praatten we nog even na in het zonnetje. Iedereen nam afscheid van elkaar op een paar singles na. Zij bleven een hapje eten.

Wat vond jij van deze activiteit? Ik vind het leuk als je hieronder een reactie plaatst, zodat anderen kunnen lezen hoe het is om met een activiteit van IndiviDuo mee te doen.

2 reacties op Pinksterwandeling Zeijen 8/6

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.