2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Pinksterworkshop 20/5

Kookworkshop

Pinksterworkshop eetbare wilde planten in Westerwolde

Op 1e Pinksterdag waren we met z’n vijftienen naar de mooie tuin van de biologe gekomen om wat meer te leren over de eetbaarheid van wilde planten. Met een kopje thee gemaakt van vers geplukte kruiden maakten we kennis met elkaar om de vijver waar het wemelde van de blauwe libellen.

Na een korte uitleg van onze landschapsgids, gingen we op pad richting het beekdal van de Ruiten Aa. Het was schitterend weer met nauwelijks een wolkje aan de lucht. Dit keer liepen langs een ander deel van de Ruiten Aa dan de Wilde Wandeling van vorig jaar. Meerdere keren stopten we en werden we gewezen op de verschillende planten die daar groeiden en welk deel van de plant eetbaar was.

Pinksterworkshop Kruidenworkshop

Iedereen plukte mee om de ingrediënten voor de soep en kruidenboter bij elkaar te sprokkelen. Ter plekke proefden we hoe zuur zuringblad was en hoe bitter paardenbloemblad. De bloem van de rode klaver vond ik dan toch wat aangenamer van smaak.

wandelen met singles single activiteit

Na de loop van de Ruiten Aa, liepen we langs de rand van een akker, langs de rand van een beschermd bos en weer terug naar de mooie tuin van onze gids. Daar aangekomen dronken we nog een kopje thee en gingen we aan de slag om de bladeren en bloemen schoon te maken voor in de soep en in de kruidenboter.

wilde planten plukken zelf geplukte soep

Al snel was de wilde plantensoep klaar en werden de stokbroodjes gesmeerd met de kleurige boter. Rond zes uur namen wat deelnemers afscheid van de groep en de helft ging met elkaar uiteten.

Ik kijk terug op een prachtige warme dag met leerzame momenten, een mooie wandeling, een gezellige groep deelnemers en een enthousiaste gids.

1 reactie op Pinksterworkshop 20/5

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.