2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Positiviteit in Corona-tijd

Lente CoronaOveral wordt over Corona gepraat en dat heeft impact op iedereen. Niemand kan inschatten hoelang deze situatie gaat duren. Daarom is het volgens mij goed om er het beste van te maken en lichtpuntjes op te zoeken.

Zo zag ik van de week de eerste vlinder. Meteen voelde ik me vrolijk! Vandaag is het lente. De eerste lammetjes laten zien dat het leven doorgaat. Witte, gele en roze bloesem geven weer kleur aan de bomen. Voorjaarsbloemen maken me ook blij net als wakker worden door de vogeltjes.

Dit jaar verwacht ik niemand op mijn verjaardag en dat is prima. Ik heb liever dat iedereen gezond blijft op veilige afstand dan bij mij op visite. We appen wel meer de afgelopen tijd. Veel mensen voelen zich nu eenzaam. Het is goed om wat vaker te appen of te bellen om er voor elkaar te zijn, ook al is het digitaal.  

Stiekem hoop ik dat ik inmiddels immuun ben geworden na een fikse griep. Deze gedachte deel ik met wat anderen. Heel wat mensen zijn flink verkouden of grieperig geweest. Dit geeft mij weer hoop dat anderen het virus in een lichte vorm hebben of hebben gehad.

Nu de sportscholen en diverse andere sportaccommodaties gesloten zijn, is het goed om wel in beweging te blijven zodat we fit en weerbaar blijven. Mijn sportschool plaatst sinds kort filmpjes op Facebook waarmee je thuis kunt blijven doortrainen. Zelfs mijn provincie geeft via Sport Drenthe diverse tips aan jong en oud om te blijven bewegen.

Je hoeft echt niet binnen te blijven. Zolang je afstand houdt kan je samen wandelen, hardlopen en fietsen. Ook alleen is het fijn om naar buiten te gaan. Veel mensen glimlachen vriendelijk naar elkaar. Dit geeft een goed gevoel waardoor we toch een verbondenheid voelen. Iedereen wil er het beste van maken en hopelijk helpt de lente.

Heb jij nog tips om deze bijzondere lente meer kleur te geven?

3 reacties op Positiviteit in Corona-tijd

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.