2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Proeverij van drie 26/2

HarpspelenOp zondag 26 februari was het druilerig weer en dus het ideale weer om eens mee te doen met 16 singles die zich hadden aangemeld voor de Proeverij van drie. Dit vond plaats in de gezellige woonboerderij in Zuidlaren waar drie therapeuten in drie verschillende ruimtes hun vak lieten zien: Mathilde Marsman, haptonoom, Gea Schonewille, Coach, en Maria Pruisken, muziektherapeute, die gelijktijdig gastvrouw was.

In de keuken van de boerderij van praktijk ‘De Kolibrie’ werden we met thee, koffie en allerlei lekkernijen ontvangen. De deelnemers werden welkom geheten, aan de therapeuten voorgesteld en in twee groepen verdeeld.  Iedereen volgde samen met de groep alle workshops.

InthascopeBeneden in de grote woonkeuken kregen we een voorproefje van de ervaringsgerichte coach Gea Schonewille van Inthascope. Ze legde eerst de contactcirkel uit en daarna beeldde ze met Playmobil verschillende persoonstypes uit. Vervolgens deden we een oefening in tweetallen. Om en om gaven we aan wat we zelf voelden met te vertellen “Ik ben …” en de ander antwoordde met hoe de ander jou zag met “Jij bent …”. Langzaam kwamen we met de juiste woorden tot de kern van wat er echt speelde.

Boven op de ruime en lichte zolder is het domein van muziektherapeute Maria Pruisken. We startten met een klankbad; Maria bespeelde diverse instrumenten waaronder shanti bellen, monochord, klankschalen, harp muziektherapeuteen eindigde met een gong. Helemaal relaxt gingen we over tot een loslaat visualisatie, gevolgd door een visualisatie van onze toekomstige partner. Om te proeven hoe je in de muziektherapie samen kunt improviseren op instrumenten speelden wij in tweetallen op verschillende muziekinstrumenten. Er ontstond ook op de reuzen gongtrommel een verrassend gesprek. Onverwacht gaf Maria mij een schootharp en probeerden wij op twee harpen een samenklank te vinden. Om de juiste partner aan te trekken zong de groep daarna een mantra.
Tenslotte liet (muziektherapeute) Maria ons een familieopstelling zien met behulp van verschillende muziekinstrumenten.

haptonoomIn de woonkamer van de boerderij mochten we kennismaken met haptonoom Mathilde Marsman van Hapto-Atelier. In tweetallen liepen we hand in hand en kregen we de opdracht mee om de ander te voelen en daarna onszelf en vervolgens de combinatie. Ervaringen van de oefening werden gedeeld; sommigen gingen anders lopen, anderen bleven meer bij zichzelf. Bij de volgende oefening stonden we in een kring en Mathilde pakte ons om de beurt even in de zij vast. Voordat Mathilde bij ons langs kwam om ons vast te pakken, kregen we eerst de opdracht om jezelf te voelen. De oefening werd herhaald met eerst je naaste buren te voelen en nog een keer met de hele ruimte om je heen. We deelden onze ervaringen met elkaar; soms was het minder gevoelig en soms extra.

In de ruime keuken kwamen na afloop van de proeverij alle singles weer bij elkaar om samen nog wat te drinken en de ervaringen te bespreken. Daarna ging iedereen weer richting huis het druilerige weer in met een rugzak gevuld met nieuwe ervaringen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.