2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Rare tijd om te daten

Corona en datenDe laatste tijd krijg ik emails en telefoontjes van singles die denken dat daten niet kan of zelfs niet meer mag. Juist nu is er zoveel eenzaamheid en gemis aan een vast maatje. En ik begrijp het als je denkt dat je niet kunt daten in deze rare tijd en dat je daardoor het idee hebt dat je je nu niet kunt aanmelden voor relatiebemiddeling. Want we willen Corona onder de duim krijgen en iedereen die verstandig is en daar aan mee wil werken, gaat geen nieuwe contacten aan.

Tegelijk verlang je naar een (lat)relatie om gezellig samen leuke dingen te kunnen doen, om mee te knuffelen, te overleggen, de dag door te nemen, etc.. Zeker als je weinig contacten hebt, kan ik me dat heel goed voorstellen. Mensen zijn niet geschikt om alleen te blijven, toch?  

Hopelijk kunnen we over een maand weer iedereen een hand en een knuffel geven, maar misschien duurt dat een jaar of nog wel langer. We weten niet hoe lang deze situatie gaan duren. In deze omstandigheden kunnen we niet anders dan zo goed mogelijk omgaan met de nieuwe werkelijkheid.

Wat is dan verstandig volgens mij? Ik zou gaan “slow daten”; het heel rustig aan doen met nieuwe relaties aangaan. Voordat je iemand ontmoet, kan je al gaan bellen. Een volgende keer doe je dat dan met beeld erbij. Je neemt alle tijd om op zoek te gaan naar overeenkomsten, want dat is wat verbinding geeft en de relatie zo leuk maakt. Vraag door als de ander je iets vertelt en je niet helemaal begrijpt hoe hij/zij dat bedoelt. Je hebt vast al eens van het begrip NIVEA gehoord. Zo niet, lees dan het blog De tweede indruk. Onbewust gebeurt er zoveel bij een eerste kennismaking waardoor je de ander denkt te begrijpen en wel denkt te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Hoe fijn zou het zijn als jij jezelf én de ander een echt goede kans gunt. In dit Corona tijdperk hebben veel mensen gelukkig wel de tijd en dus kun je op een andere manier gaan kennismaken.    

Ontmoeten in Corona-tijd is nog steeds mogelijk als jullie beiden fit zijn (tenzij we weer in een complete lockdown belanden). Dus als je elkaar wilt ontmoeten, dan kan dat. Natuurlijk is het dan verstandig om die anderhalve meter afstand in acht te nemen. Zien hoe de ander zich beweegt, rekening houdt met jou, zegt veel. Je kunt samen gaan wandelen en onderweg picknicken met dat wat je zelf hebt meegebracht. Sommigen vinden het juist heel fijn dat nu niet meteen gezoend wordt of geknuffeld of meer… Direct elkaar aanraken en iets intiemer worden is immers niet meer zo vanzelfsprekend.

Willen jullie beiden meer dan een vriendschap en de anderhalve meter overbruggen? Zelfs de overheid vindt hier iets van en stelde betuttelend richtlijnen op voor singles die lichamelijk contact missen. De overheid heb je hier niet bij nodig, je kunt dat zelf ook verstandig aanpakken, zeker als je bezorgd bent om jouw gezondheid of die van anderen. Doordat je elkaar vaker spreekt, weet je ook of de ander veel of juist nauwelijks andere mensen ontmoet. Je weet ook hoe de ander denkt over het omgaan met de anderhalve meter. Je kunt dan zelf wel tot de conclusie komen of het voor jou goed voelt om de ander dichterbij te laten komen. En ook dat kan weer in stapjes. Eerst hand in hand door het bos lopen is al fijn na elkaar op 2 armlengtes te hebben gehouden. Het is misschien niet meer wat we gewend zijn om te doen, maar het bespreekbaar maken wat goed voelt voor jou en voor de ander brengt je nader tot elkaar.

Ik hoop dat je je leven en je hart niet compleet op slot zet, maar de liefde een kans blijft geven in goede en in rare tijden.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.