2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Reis van de Held(in) 15/4

single workshopVerslag REIS VAN DE HELD(IN) 15 april 2018

Deze zondag kwam er een kleine groep – van 6 deelnemers –  naar ‘de Wilde Engel’ in Veendam, om samen op ‘reis’ te gaan; de reis van de Held(in).
En… wat kan je ver reizen in één middag.

We begonnen met een verhaal van Winnie de Poeh, die met zijn vrienden Knorretje en Konijn de weg kwijt was. Vervolgens deden we ‘een wandeling met de hopeloosheid’. Hierin werd meteen het thema neergezet en stond een ieder open voor de middag die zou komen. De innerlijke reis was begonnen.

Na de onderbouwing van de stappen van de Reis van de Held(in) ging een ieder aan de slag met het maken van zijn of haar eigen ‘familiewapen’. Hierin kregen de persoonlijke en kenmerkende elementen van elke deelnemer een plek. Wat was het mooi dit vervolgens met elkaar te delen. Met volle aandacht werd een ieder zichtbaar. Ieder schild gaf blijk van de individuele reis tot dusver, we bemerkten overeenkomsten en verschillen. Woorden als moedig, krachtig, wauw wat een weten! onderbouwde dit. Een ieder werd zich bewust van zijn of haar autonomie en vrijheid.

kleurpotlodenworkshop voor singlesstappenpad

Het gedicht als ze als kind, van Liselore Gerritsen vormde de basis van de laatste oefening. De opdracht was om een nieuw couplet te schrijven. Een couplet

voor het kind in jezelf. Dit was een lastige en prachtige oefening tegelijk. Als je wilde en kon was er de gelegenheid je eigen couplet voor te lezen.
Elk couplet dat gelezen werd droeg het innerlijke kind, dat zo zichtbaar werd en in de groep kwam.

We sloten de middag af met een reislabel  – met een geschreven bestemmingswoord – om onze reisverslagen.

Verstild gingen we huiswaarts. Wat een prachtige middag, wat een mooie innerlijke reis en wat een ruimte om nog veel verder te reizen. De tickets zijn geboekt, de labels reeds geschreven.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben n.a.v. dit verslag App of mail me.

Gea Schonewille
06 21255367
g.schonewille@outlook.com

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.