2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Relatie-huiver?

bang voor nieuwe relatie

Verbaasd las ik het mailtje. Waarom wilde hij haar niet ontmoeten? Ik had een hele leuke match gemaakt en beiden waren enthousiast. Hij schreef het volgende:

Beste Joyce,
Na er gisteren veel over te hebben nagedacht heb ik besloten mij terug te trekken uit het dating circuit. Ik weet dat dit voor jou als een verrassing komt nadat ik jou vorige week heb gevraagd om een nieuw matchvoorstel. Ik heb nu na veel jaren mijn leven op orde en voel dat een leven zonder partner voor mij uiteindelijk toch beter voelt.
Joyce ik wil jou bedanken voor de inspanningen die jij voor mij hebt gedaan.
Hartelijke groet,
x

Wat kon ik doen? Mij erbij neerleggen en haar zo snel mogelijk vertellen dat hij afzag van de match óf proberen om hem van gedachten te laten veranderen? Gisteren was hij immers nog wél enthousiast. Ik geloofde in de match, ik wist hoe zijn vorige relaties waren en daarom wilde ik hem graag spreken om te ontdekken of hij de match toch weer een echte kans kon gaan geven. Als je iemand gaat ontmoeten en er van te voren niet in gelooft dat het iets zou kunnen worden, dan heeft de hele ontmoeting geen zin. Je gaat dan onbewust op zoek naar allemaal minpunten om bevestiging te vinden dat een relatie toch niet gaat lukken.

Ik stuurde hem een bericht terug:

Beste x,
Ik was best verbaasd om jouw mailtje te lezen. Ik kan me goed voorstellen dat je nu het idee hebt dat je je leven goed op orde hebt en dat dat heel fijn voor je voelt. Je hebt dan ook een roerig relatieverleden gehad. Juist als je je leven in je eentje goed op orde hebt en je je zo prima voelt, is het een goed moment om weer open te gaan staan om te gaan daten. Je bent aantrekkelijker als je in je eentje het ook leuk hebt. Zo ligt de druk niet op een ander om jou gelukkig te moeten maken. En nu je je zo prettig voelt, kan je ook goed aanvoelen als de match niets is voor je of juist wel prima bij je past.
Kan je mijn gedachtengoed even bij je laten bezinken? Misschien wil je dan toch terugkomen op je beslissing. Ik gun je zo een fijne partner!

Mocht je toch heel zeker zijn van je beslissing, dan ga ik de match afblazen.
Ik kan me voorstellen dat het fijn is voor je om je gedachten even te delen, zeker als je er zoveel over nagedacht hebt. Vanavond ben ik goed bereikbaar.
Hartelijke groet, Joyce

Hij belde mij die avond. Inderdaad was hij huiverig voor herhaling van het verleden. Nu hij zijn leven prima op orde had, was hij helemaal niet blij met het idee om zijn leven weer te gaan delen met iemand die hem weer een hoop ellende zou kunnen bezorgen. Hij voelde zich nu een happy single. Hij vond ook dat hij nu sterk in zijn schoenen stond. Hij had geleerd van het verleden en was nu beter in staat om het verschil te zien tussen iemand die wél en iemand die níet bij hem zou passen. Hij zou nu niet meer langer doorgaan met een relatie zodra hij zou inzien dat die relatie geen fijne aanvulling meer zou zijn. Ik wenste hem succes toe.

Helemaal blij legde ik de telefoon neer. De match ging door! Binnenkort gaan ze elkaar ontmoeten…

4 reacties op Relatie-huiver?

 • Alexander:

  Ik vind het herkenbaar, veel personen denken of hebben een idee dat ze totaal niet bij elkaar (zullen) passen.
  door je zelf te blijven en ieder een kans te gunnen en ook de ander een kans te gunnen, en toch op date te gaan, leer je pas iemand kennen.

  Nooit geschoten is toch mis,
  zonde van de tijd als je het niet probeert.

 • Vrouw:

  Hoi.
  Ik heb idd 2x ervaren in de matches, die voor mij zijn uitgezocht door jou, dat de 1e diegene erg lang wachtte om af te spreken.
  En in de app communicatie vond hij mij apps een puzzel en ik ervaarde in 2 ontmoetingen een gesloten gevoel.

  De 2e match belde, tel contact ging goed, tot ik vertelde in dat 1e tel gesprek een dochter te hebben. Diegene appte mij de avond dat hij afzag van een ontmoeting. Ik gaf aan dat het goed was wanneer hij dat direct al besloot ivm het hebben van een kind.

  Ik heb ook geen matches meer gehad op deze manier, maar ik heb wel ervan geleerd dat ik op mijn gevoelsintuittie kan vertrouwen.
  Wanneer iem te lang tijd nodig is om echt te ontmoeten, raak ik het enthousiasme kwijt om nog af te spreken.
  En wanneer iem mij afwijst omdat ik moeder ben, dat zegt over diegene dat hij die informatie goed aan moet geven tijdens intake bij de relatie bemiddelaar.

  Inmiddels heb ik enkele mannen gedate, en 2 afgewezen, en recent een man ontmoet die goed voelt in de 1e ontmoeting, ondanks dat hij weduwnaar is. Hij voelt aan als iemand die zn hart heeft openstaan voor liefde en ik voel dat ik ook open sta. Dus ik ben erg benieuwd hoe het tussen ons zal gaan op langere termijn. Voor nu geniet ik van het gevoel dat ik ervaar dat ik mij openstel voor hem en hij voor mij. In stappen liefde ervaren, om juist respect te delen naar elkaars verleden en manier van zijn is wat ik nu veel meer bewust ervaar.

 • Man:

  Beste Joyce,

  A.s.woensdag hebben Jennifer en ik een derde ontmoeting gepland. We maken voorzichtige stappen op het relatie-pad. Ik wil je nogmaals bedanken dat je mij van mijn huiver voor een nieuwe relatie hebt afgeholpen. Nu ben ik veel meer dan vroeger in staat om te geven in plaats veel van een ander te verwachten omdat ik ook als ik alleen ben een goed en stabiel leven heb opgebouwd. Daarnaast weet ik nu goed wat ik wel en niet wil in een relatie.

  Dank nogmaals,

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.