2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Relatie-huiver?

bang voor nieuwe relatie

Verbaasd las ik het mailtje. Waarom wilde hij haar niet ontmoeten? Ik had een hele leuke match gemaakt en beiden waren enthousiast. Hij schreef het volgende:

Beste Joyce,
Na er gisteren veel over te hebben nagedacht heb ik besloten mij terug te trekken uit het dating circuit. Ik weet dat dit voor jou als een verrassing komt nadat ik jou vorige week heb gevraagd om een nieuw matchvoorstel. Ik heb nu na veel jaren mijn leven op orde en voel dat een leven zonder partner voor mij uiteindelijk toch beter voelt.
Joyce ik wil jou bedanken voor de inspanningen die jij voor mij hebt gedaan.
Hartelijke groet,
x

Wat kon ik doen? Mij erbij neerleggen en haar zo snel mogelijk vertellen dat hij afzag van de match óf proberen om hem van gedachten te laten veranderen? Gisteren was hij immers nog wél enthousiast. Ik geloofde in de match, ik wist hoe zijn vorige relaties waren en daarom wilde ik hem graag spreken om te ontdekken of hij de match toch weer een echte kans kon gaan geven. Als je iemand gaat ontmoeten en er van te voren niet in gelooft dat het iets zou kunnen worden, dan heeft de hele ontmoeting geen zin. Je gaat dan onbewust op zoek naar allemaal minpunten om bevestiging te vinden dat een relatie toch niet gaat lukken.

Ik stuurde hem een bericht terug:

Beste x,
Ik was best verbaasd om jouw mailtje te lezen. Ik kan me goed voorstellen dat je nu het idee hebt dat je je leven goed op orde hebt en dat dat heel fijn voor je voelt. Je hebt dan ook een roerig relatieverleden gehad. Juist als je je leven in je eentje goed op orde hebt en je je zo prima voelt, is het een goed moment om weer open te gaan staan om te gaan daten. Je bent aantrekkelijker als je in je eentje het ook leuk hebt. Zo ligt de druk niet op een ander om jou gelukkig te moeten maken. En nu je je zo prettig voelt, kan je ook goed aanvoelen als de match niets is voor je of juist wel prima bij je past.
Kan je mijn gedachtengoed even bij je laten bezinken? Misschien wil je dan toch terugkomen op je beslissing. Ik gun je zo een fijne partner!

Mocht je toch heel zeker zijn van je beslissing, dan ga ik de match afblazen.
Ik kan me voorstellen dat het fijn is voor je om je gedachten even te delen, zeker als je er zoveel over nagedacht hebt. Vanavond ben ik goed bereikbaar.
Hartelijke groet, Joyce

Hij belde mij die avond. Inderdaad was hij huiverig voor herhaling van het verleden. Nu hij zijn leven prima op orde had, was hij helemaal niet blij met het idee om zijn leven weer te gaan delen met iemand die hem weer een hoop ellende zou kunnen bezorgen. Hij voelde zich nu een happy single. Hij vond ook dat hij nu sterk in zijn schoenen stond. Hij had geleerd van het verleden en was nu beter in staat om het verschil te zien tussen iemand die wél en iemand die níet bij hem zou passen. Hij zou nu niet meer langer doorgaan met een relatie zodra hij zou inzien dat die relatie geen fijne aanvulling meer zou zijn. Ik wenste hem succes toe.

Helemaal blij legde ik de telefoon neer. De match ging door! Binnenkort gaan ze elkaar ontmoeten…

4 reacties op Relatie-huiver?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.