2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Relaxte man is aantrekkelijk

Mannen die weinig stress hebben – waar vind je ze nog – zijn een stuk aantrekkelijker in de ogen van vrouwen dan hun haastig levende soortgenoten. Dat blijkt uit onderzoek. Mannen wiens hoeveelheid stress constant was, werden ook als aantrekkelijker gezien. De hoeveelheid testosteron bleek geen invloed te hebben op de aantrekkelijkheid van de heren.

De onderzoekers verzamelden een aantal mannen en maten de hoeveelheid cortisol (het stresshormoon) in hun lichaam. Ook lieten ze foto’s van de mannen aan vrouwen zien. Die pikten er direct de meest relaxte heren uit.

Geen testosteron
De wetenschappers keken ook of vrouwen mannen onbewust op basis van hun hoeveelheid testosteron uitkozen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Onderzoekers namen dat eerder wel altijd aan. Mannen met veel testosteron zijn over het algemeen gezonder en zouden daarom vanuit het oogpunt van de vrouw een geschiktere partner en eventuele vader zijn. Dat blijkt onjuist.

Verband
“We hebben verschillende niveaus en combinaties van cortisol en testosteron geanalyseerd,” vertelt onderzoeker Fhionna Moore. “En we hebben een sterke link gevonden tussen weinig cortisol – daar is sprake van als iemand weinig stress heeft – en aantrekkelijkheid.”

Sterke genen
Dat dames relaxte mannen prefereren, is logisch, zo meent Moore. “De vaardigheid om stressvolle situaties aan te pakken, wijst op sterke genen.” Die genen kunnen worden overgedragen op de kinderen en dat zien de vrouwen onbewust wel zitten.

De vrouwen bleken zich het meest tot de relaxte man aangetrokken wanneer zij zelf op hun vruchtbaarst waren.

Bron: www.scientias.nl

Ik vraag mij af of heren ook de voorkeur geven aan relaxte dames. Wat denk jij?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.