2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Rem op de liefde

Kwetsbaar Veel mensen zijn bang om gekwetst te worden. Ze leven daardoor met een zekere angst en met de hand op de rem. Helemaal openstaan zoals in de kindertijd lijkt eeuwen geleden. Hoe doe je dat ook al weer? Wat is er gebeurd waardoor je dat niet meer doet? Je kunt alles wel beredeneren en urenlang bij een coach of een psycholoog gaan zitten, maar je kunt beter daadwerkelijk iets doen aan die rem.

Vandaag had ik een coachingsgesprek met een vrouw die ontdekte  dat ze nu leeft met de rem erop. Haar gesloten houding met haar armen over elkaar laat al zien dat ze  zich kwetsbaar voelt en zo zichzelf beschermt. En niet iedereen zomaar dichtbij laat komen. Die houding maakt haar al minder benaderbaar en creëert een afstand. Die afstand maakt ze nog iets groter en onoverbrugbaar door achterover te leunen in plaats van actief rechtop te zitten of (af en toe) naar voren te leunen.

Bij iedere date vraagt ze zich telkens af of ze wel de juiste persoon is voor die man. Ze focust zich daardoor voornamelijk op de verschillen. Ook al was de ontmoeting leuk, thuis gaat ze vervolgens het evalueren en vindt ze altijd wel puntjes waardoor ze gaat twijfelen of ze ermee door moet gaan.

Door met een gereserveerde houding, gedrag en communicatie een nieuwe relatie aan te gaan is het moeilijk om binding te krijgen.   

Misschien herken jij ook wel iets van jezelf in dit blog. Je wilt wel een relatie aangaan, maar je hebt wat last van remsporen door vorige ervaringen. Door te leven met de hand op de rem creëer je nog meer remsporen.

Wat zou jij haar adviseren om minder last van remsporen te krijgen?

2 reacties op Rem op de liefde

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.