2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Rollen en petten

mannelijk en vrouwelijkRegelmatig verander ik van pet en dan bedoel ik niet een echte pet, maar de rol die ik “speel”. Ik merk dat ik me anders gedraag als ik in gezelschap ben van mijn kinderen, mijn klanten, mijn vriendinnen, andere ondernemers, etc.. Soms zijn de verschillen niet zo groot, maar andere keren zie ik mezelf dingen doen of zeggen die ik in ander gezelschap echt anders zou doen. En toch horen al die rollen echt bij mij. Het voelt niet als toneelspelen. Ik ben nog steeds ik.

Doordat ik me bewust ben van de verschillende petten die ik opzet, lukt het mij ook om af en toe bewust te wisselen van pet. Een voorbeeld: Ik kan mezelf prima redden als ik alleen thuis ben. Een glazen pot opendraaien lukt me met wat gereedschap echt wel. Dan ben ik de zelfstandige stoere vrouw. Is mijn man thuis, dan vraag ik hem of hij die pot voor mij wil opendraaien. Zonder gereedschap heeft hij die pot altijd zo open. Ik blij en hij ook blij dat hij me kon helpen. Een enkele keer vergeet ik zijn hulp in te schakelen en dan zie ik dat hij teleurgesteld is: Ik heb hem gepasseerd en hem daarmee een stukje van zijn mannelijkheid afgenomen. Ik gun hem graag het plezier dat hij iets voor mij kan doen, zodat hij zich als man nodig voelt.

De meeste mannen en vrouwen kunnen zich heel goed redden zonder de hulp van de andere sekse. Aan de ene kant willen de meeste vrouwen een gevoelige inlevende man, maar tegelijkertijd ook een stoere, sterke en mannelijke man. Zo’n man krijg je niet als je hem behandelt als in deze Jumbo reclame! Dus laat mannen niet het haasje zijn van de vrouwenpet.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.